U vraagt wij spelen - De 4Kante Cirkel 1

U vraagt wij spelen - De 4Kante Cirkel 1

video bij de cursus van Cesar Zuiderwijk en Olaf Fase in Slagwerkkrant 238

Op hun vaste cursuspagina "U Vraagt Wij Spelen" in Slagwerkkrant 238 (november-december 2023) zijn Cesar Zuiderwijk en Olaf Fase een nieuwe serie gestart: De 4Kante Cirkel. Hieronder leggen zij uit wa.....meer »»

Notentip met Adam Deitch - Mushroom Gravy

video bij de transcriptie in Slagwerkkrant 238

In zijn Notentip voor Slagwerkkrant 238 (november-december 2023) ging Mark Eeftens aan de slag met een 'licht misleidende' openingsfill + basisgroove van Adam Deitch. Hij legt het hieronder uit en als.....meer »»

Jonas Hellborg - 'Ginger Baker speelde geen normale ritmes’

video's en extra's bij het interview in Slagwerkkrant 238

In de OPmaat-rubriek van Slagwerkkrant 238 (november-december 2023) vind je een opvallend interview met Jonas Hellborg. De bekende Zweedse bassist speelde in de jaren tachtig veelvuldig samen met Brit.....meer »»

Liam de Groot - Passie en power bij Traversus

video's bij het interview in Slagwerkkrant 238

In Slagwerkkrant 238 (november-december 2023) lees je een interview met de jonge drummer van Emmense progmetalband Traversus. 'Het speelse gemak waarmee drummer Liam de Groot de onregelmatige maatsoor.....meer »»

Bob Hogenelst - Uitdagingen en dissonante tonen bij Iron Jinn

video's en extra's bij het interview in Slagwerkkrant 238

In Slagwerkkrant 238 (november-december 2023) lees je een interview met Bob Hogenelst. Met Birth Of Joy tourde hij jarenlang door Europa. Daarna was het even stil rond de bescheiden drummer uit de Ach.....meer »»

Dom Famularo - In Memoriam

video's en extra's bij het artikel in Slagwerkkrant 238

In Slagwerkkrant 238 (november-december 2023) lees je ons In Memoriam van Dom Famularo. Na alle mooie online verhalen, anekdotes en getuigenissen over Famularo kwamen wij in ons artikel met een aanta.....meer »»

Billy Cobham's Spectrum 50 jaar!

Baanbrekend album waarna drums nooit meer hetzelfde waren - video's en extra's bij het artikel in SWK 232

Billy Cobham ontketende met Spectrum een revolutie in het drummen, niets minder dan dat. Vijftig jaar gelden, 1 oktober 1973, kwam het album uit. In Slagwerkkrant 238 (november-december 2023) portrett.....meer »»

Anika Nilles geniet van de vrijheid

video's en extra's bij het interview in Slagwerkkrant 238

in Slagwerkkrant 238 (november-december 2023) lees je een uitgebreid interview met Anika Nilles. Hier zetten we een paar mooie video's voor je neer, waaronder ook een aantal met Jeff Beck uit 2022. En.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken