Het Jubileumfeest 40 Jaar Slagwerkkrant was een viering van de drummerscommunity om nooit te vergeten

Het Jubileumfeest 40 Jaar Slagwerkkrant was een viering van de drummerscommunity om nooit te vergeten

New Cool Collective Big Band excelleerde met 13 topslagwerkers

Hoorden we nou telkens weer de term ‘episch’ vallen als commentaar op ons 40 Jaar Slagwerkkrant Jubileumfeest, dat op 15 september 2022 plaatsvond? Woorden schieten tekort om deze avond met de New.....meer »»

Roland introduceert de SPD-SX Pro

Complete facelift voor Rolands sample-klassieker.

De Roland SPD-S mag je gerust de standaard voor alle samplepads noemen. Al bijna 20 jaar kun je met de karakteristieke 9 pads samples aan je kit toevoegen. De laatste écht grote update is inmiddels a.....meer »»

Trommel 2022 - festivalverslag uit de Jazzkerk

Aartswoud, 10 en 11 september 2022

Na twee jaar coronapech was het er weer: Trommel, het festival met drummers in de hoofdrol; veelal als bandleider. Natuurlijk ook met de uitreiking van Sena Performers Gouden Slifje 2022 voor veelbelo.....meer »»

Release van de week: Ozzy Osbourne - Patient Number 9

Vandaag verschenen: 9 september

Dat dit album van iconische rockveteraan Ozzy onze Release van de week is, komt door de twee drummers die erop meespelen: Chad Smith en Taylor Hawkins. Voor Hawkins dus een postume release, maar Ozzy .....meer »»

Verslag van het Taylor Hawkins Tribute Concert in Wembley - Foo Fighters & Guests

Getuigenverslag vanuit het Wembley Stadium, London, UK, 3 September 2022

Bestaat er zoiets als op voorhand legendarisch? Het Tribute Concert ter ere van de overleden Foo Fighters drummer Taylor Hawkins riep dat gevoel wel onmiddellijk op. Legendarisch. De heilige grond van.....meer »»

Release van de week: Steven Brezet - World Traveler

Vandaag verschenen - 2 september 2022

Gisteren vertrok hij naar Colombia om met Beatriz op het Barranquijazz Festival te spelen. Vandaag komt zijn album uit met de toepasselijke naam World Traveler, waarvoor hij de crème de la crème van.....meer »»

De 21ste DrumDrieDaagse was een blast!

Topclinics, inspirerende lessen en superleuke deelnemers!

Een van de deelnemers zei na afloop: 'Dit was de beste DrumDrieDaagse ooit'. Dat hij dat vorige jaren ook steeds zei nemen we dan maar even met een korreltje zout (smiley), maar het geeft de organisat.....meer »»

Twee postume Slagwerkkrant Poll Awards 2022 voor Taylor Hawkins

Fans eren Foo Fighters drummer met All Time Favorite en Drummers Drummer Wereld

De afgelopen twee weken maakten we hier al legio winnaars van de Slagwerkkrant Poll Awards 2022 bekend. De laatste twee 'drummer'-awards die we hier bekend maken zijn twee bijzondere: de categorieën .....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken