Gavin Harrison over nieuwe Porcupine Tree

Gavin Harrison over nieuwe Porcupine Tree

video's en extra's bij het interview in Slagwerkkrant 228

Het was alweer een tijdje geleden dat we Gavin Harrison spraken. En met een nieuw Porcupine Tree album op komst, een tournee met The Pineapple Thief in volle gang en een reeks optredens met King Crims.....meer »»

Kasper van Kooten - Altijd bezig het ritme te bepalen

video's en audio bij het interview in Slagwerkkrant 228

In Slagwerkkrant 228 (maart-april 2022) lees je een interview met Kasper van Kooten. De acteur, schrijver en theatermaker is namelijk ook gewoon drummer. Met Acda & de Munnik stond hij op Lowlands en .....meer »»

Joris Feiertag wil producer én drummer zijn

video's en extra's bij het interview in Slagwerkkrant 228

In Slagwerkkrant 228 (maart-april 2022) lees je een interview met Joris Feiertag, die furore maakt als drummer én als producer. Bekijk de video's bij het artikel hier op Slagwerkkrant.nl! .....meer »»

Release van de week: Koen Herfst - Isolation Sessions

Vandaag verschenen - 25 februari 2022

Een uitstekende pop-rock plaat met uitstapjes naar dance en metal. Divers dus! Een album dat de immer actieve Koen Herfst in lockdowntijd maakte: Isolation Sessions. Release van de Week op Slagwerkkra.....meer »»

40 jaar Slagwerkkrant! Jubileumjaar begonnen!

Speciale edities, podcasts, events en een heel bijzondere jubileumavond!

Toen we in 1982 bedachten dat er hoognodig een blad voor slagwerkers moest komen hadden we niet kunnen bevroeden dat we 40 jaar later een jubileum zouden gaan vieren. Maar hier zijn we, alive and kick.....meer »»

Spontane reacties op Hocus Pocus 50 jaar later - Pierre van der Linden excelleert op drums

Hocus Pocus kwam uit in 1971 - de live video van Midnight Special gaat nu viral

Hocus Pocus is het iconische nummer van Focus dat inmiddels haar 50ste verjaardag heeft gevierd. De live versie die ze in 1973 in de VS voor NBC-tv speelden is de laatste maanden viral gegaan in tal v.....meer »»

Notentip met Joris Feiertag - video

video bij Mark Eeftens Notentip van SWK 228

Voor zijn Notentip in Slagwerkkrant 228 (maart-april 2022) pakte Mark Eeftens een track van Feiertag's nieuwe album "Time To Recover" en schreef er een lekkere "Dilla-beat" van uit. De noten vind je i.....meer »»

U Vraagt Wij Spelen - Met de Flam in de Pijp 1 - video

video bij de cursus van Cesar Zuiderwijk en Olaf Fase in SWK 228

Cesar en Olaf openen een nieuwe serie binnen hun lang lopende cursus "U Vraagt Wij Spelen": Met de Flam in de Pijp. Wat dat inhoudt, kun je hieronder kort lezen - je zult al wel je vermoedens hebben <.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken