Leer muziektheorie met Sonid

Leer muziektheorie met Sonid

Gratis app van Nederlandse bodem

De Nederlandse gitaardocent Martijn Ensing heeft naast muziek nog een andere passie: programmeren. Hij combineerde die twee aspecten met de muziektheorie-app Sonid......meer »»

Alle afleveringen van Drumpraat op een rij

Sietse Huisman start Seizoen 2 van reeks video-ontmoetingen

Het was een toeval waarbij dingen schijnbaar natuurlijk op hun plaats vallen. Begin 2020 was Sietse Huisman als professioneel drummer net begonnen om zijn online aanwezigheid eens op te waarderen. Met.....meer »»

Release van de week: The Aristocrats - Freeze Live in Europe 2020

Vandaag verschenen - 30 april 2021

Vlak voordat de pandemie uitbrak speelden The Aristocrats, het trio van drummer Marco Minnemann, gitarist Guthrie Govan en bassist Byron Beller, drie concerten in Spanje. Het resultaat daarvan vind je.....meer »»

Hans Eijkenaar terug bij The Voice

Na maandenlange ziekte wegens acute hepatitis

Volgende week beginnen de opnames van de Blind Auditions voor een nieuw seizoen The Voice. Hans Eijkenaar was sinds de liveshows van het vorig seizoen afwezig bij The Voice. Het was aanvankelijk niet .....meer »»

5 etages Keymusic Rock Palace Den Haag - vandaag officiële opening

Terug in het centrum en 100% virusvrij!

Muziekwinkelketen Keymusic is terug in Den Haag met een XXL store en opent vandaag, zaterdag 1 mei 2021, officieel haar deuren aan de Torenstraat in Den Haag, in het pand waar het allemaal begon. .....meer »»

Release van de week: Gojira – Fortitude

Vandaag verschenen - 30 april 2021

De mannen van Gojira volgen hun laatste album ‘Magma’ uit 2016 op met ‘Fortitude’. Na zeven jaar kunnen fans weer helemaal uit hun dak gaan op de keiharde nieuwe tracks van het Franse metalins.....meer »»

Alberto de Hond, pionier van de latin percussie in Nederland, is overleden

Muzikant en percussie-importeur en fabrikant, 1934-2021

Het begon allemaal bij Ritmo Natural in de jaren zestig; in die band introduceerde timbalero Alberto de Hond, samen met conguero Steve Boston en bongocero John 'Grunchi' Grunberg, percussie in Nederla.....meer »»

Joost Wesseling - Het nieuwe drummen bij Luwten en Luka

video's en extra's bij het interview in Slagwerkkrant 223

In Slagwerkkrant 223 (mei-juni 2021) lees je een uitgebreid interview met de drummer van Luwten en Luka. Joost Wesseling viel ons op tijdens de live-streamed showcases van Eurosonic Noorderslag met zi.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken