Bij een abonnement Slagwerkkrant nu Musicmaker als welkomstcadeau!

Bij een abonnement Slagwerkkrant nu Musicmaker als welkomstcadeau!

Of bestel Slagwerkkrant los bij ons - de twee nieuwste edities voor 9,90!

Slagwerkkrant 222, maart-april 2021, is nu uit! Je kan deze editie bestellen via onze webshop muziekmagazines.nl. Als je de vorige editie gemist hebt omdat de winkels in Nederland dicht waren, kun je .....meer »»

Release van de week - Epica - Omega

Vandaag verschenen - 26 februari 2021

Sinds zijn toetreden tot Epica alweer 14 jaar geleden heeft Ariën van Weesenbeek zich ontwikkeld van gewaardeerd deathmetaldrummer tot volwaardig onderdeel van een van Nederlands grootste en hardst w.....meer »»

JD Beck - Geen tijd voor oppervlakkige shit

Video's bij het interview in SWK 222

Dallas is al sinds de vroege twintigste eeuw een broeiplaats voor geïmproviseerde muziek. Ook waar het drummers betreft, is de Texaanse stad hofleverancier van inspiratiebronnen. JD Beck is een van h.....meer »»

Ariën van Weesenbeek - Harder meppen en stampen bij Epica

Video's bij het interview in SWK 222

In Slagwerkkrant 222 (maart-april 2021) lees je een uitgebreid interview met Ariën van Weesenbeek, die de afgelopen maanden met Epica in de studio zat om het nieuwe album Omega op te nemen. In Slagwe.....meer »»

Han Neijenhuis - Porseleinkast

Online Column over voorbeeld Cozy Powell; een drumliefde met romantische impact

Drummer en vaste Slagwerkkrant-auteur Han Neijenhuis haalt herinneringen op aan de tijd dat hij in navolging van zijn grote drumvoorbeeld Cozy Powell ook solo-optredens verzorgde. Dat was een kwestie .....meer »»

U Vraagt Wij Spelen deel 119 - RaRaDiddles 1

Video bij de cursus van Cesar Zuiderwijk & Olaf Fase in SWK 222

Voor hun vaste cursuspagina 'U Vraagt Wij Spelen' in Slagwerkkrant 222 (maart-april 2021) slaan Cesar Zuiderwijk en Olaf Fase opnieuw een nieuwe richting in. Zij duiken in de raadselachtige wereld van.....meer »»

Spelen met Taylor Hawkins - door Mark Eeftens

Video's en extra transcripties bij de cursus in SWK 222

Op zijn vaste cursuspagina 'Spelen' in Slagwerkkrant 222 (maart-april 2021) analyseert Mark Eeftens alle drumpartijen op het nieuwe Foo Fighters-album 'Medicine At Midnight'. In Slagwerkkrant vind je .....meer »»

Notentip Slagwerkkrant 222 - Arien van Weesenbeek (Epica)

Video bij de transcriptie in SWK 222

In zijn vaste rubriek 'Notentip' van Slagwerkkrant 222 (maart-april 2021) bijt Mark Eeftens zich vast in het pure powerdrumwerk van Epica's Arien van Weesenbeek. Hij komt met een transcriptie van de i.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken