Koen Herfst gekozen tot Drummer van het Jaar door lezers van Slagwerkkrant!

Koen Herfst gekozen tot Drummer van het Jaar door lezers van Slagwerkkrant!

Categorie Drummer's Drummer Benelux

In tal van categorieën hebben we op deze site de winnaars bekend gemaakt van de Slagwerkkrant Poll Awards 2023. De volledige uitslag vind je in Slagwerkkrant 237 (september-oktober 2023). Vandaag p.....meer »»

De nieuwe EFnote Pro is 100 procent podiumproof

Elektronische kit met volwaardige drums en ook realistisch vormgegeven bekkens

Binnen de elektronische drumscene is er al een paar jaar de tendens om de sets er iets meer podiumwaardig uit te laten zien. EFnote geeft wat dat betreft de concurrentie het nakijken. Het merk komt me.....meer »»

Theatershow De Naakte Waarheid van Cesar Zuiderwijk dendert voort

Nieuws seizoen start november 2023

In De Naakte Waarheid neemt Cesar je mee langs alles wat hij in zijn carrière gedaan heeft. Wijs een van de foto's op het achterdoek aan en er komen verhalen, altijd begeleid door drums natuurlijk! .....meer »»

De DrumDrieDaagse 2023 was fenomenaal

Deelnemers lieten ons hun ervaringen horen

Op 18, 19 en 20 augustus 2023 organiseerden wij van Slagwerkkrant met Cesar Zuiderwijk's Music Station de 22e editie van de DrumDrieDaagse in Musicon, Den Haag. Met 72 deelnemers waren we uitverkocht,.....meer »»

Verslag van festival Trommel – de vijfde editie, met weergaloze drummers

Over Marcel Serierse, Stefan Kruger, Oke Sene, Jonas Burgwinkel en - incl video - Cornelia Nilsson

Tijdens de lustrumeditie van festival Trommel in de bijzondere locatie van de Jazzkerk in Aartswoud stonden vier drummers en een percussionist centraal, geprogrammeerd door Joost Patocka......meer »»

Release van de week: Mell & Vintage Future - Break The Silence

Vandaag verschenen: 15 april 2022

Dit is het derde studioalbum van Mell & Vintage Future, de prettig eigenzinnige band van Melanie Jonk, Nico Brandsen en natuurlijk Ton Dijkman. Twaalf nieuwe tracks, waaronder de ingetogen single "Fro.....meer »»

Slagwerkkrant Poll Award voor Hans Eijkenaar

Categorie Fusion/World Drums Benelux

Tussen nu en 24 augustus maken we in tal van categorieën de winnaars bekend van de Slagwerkkrant Poll Awards 2023. De volledige uitslag vind je in Slagwerkkrant 237 (september-oktober 2023). Vandaa.....meer »»

5 etages Keymusic Rock Palace Den Haag - vandaag officiële opening

Terug in het centrum en 100% virusvrij!

Muziekwinkelketen Keymusic is terug in Den Haag met een XXL store en opent vandaag, zaterdag 1 mei 2021, officieel haar deuren aan de Torenstraat in Den Haag, in het pand waar het allemaal begon. .....meer »»

Nieuwe aflevering Drumpraat met Olaf Fase

Sietse Huisman spreekt en speelt met Olaf Fase (Slagerij van Kampen, The Passion, Drumfase)

Dit is alweer de derde aflevering van Drumpraat in het vierde seizoen; het seizoen waarin Drumpraat en Slagwerkkrant de handen ineen hebben geslagen. Daarom ook komt deze nieuwe aflevering precies teg.....meer »»

Slagwerkkrant review van de Ludwig Continental drums

Modern, vintage of modern-vintage? 

Bij Ludwig was het al een tijdje opvallend rustig in het wat meer betaalbare segment. En dan hebben we het met name over de prijsklasse waarin je meer wilt dan een beginners-drumkit, maar waar je niet.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken