Stefanie Mannaerts - Altijd aan bij Brutus!

Stefanie Mannaerts - Altijd aan bij Brutus!

Video's en extra's bij het interview in SWK 222

Vanaf komende vrijdag (26 feb 2021) ligt ie in de winkel of op je mat, of lees je hem digitaal: Slagwerkkrant 222 (maart-april 2021). Met een opvallend en uitgebreid artikel over Stefanie Mannaerts. Z.....meer »»

De onbekende Golden Earring-drummer

Steve Potts: 'I learned the show on the bus!'

Wie zegt Golden Earring, zegt Cesar Zuiderwijk. Natuurlijk, er waren ooit nog andere Earring-drummers – Fred van der Hilst (1961-1965), Jaap Eggermont (1965-1969), Sieb Warner (1969-1970) – maar sinds.....meer »»

Marijn van den Berg in Lockdown - extra bij hoofdartikel SWK 219

Ik heb mijn dubbelpedaal afgestoft

Het volledige verhaal van Marijn van den Berg. Voor het hoofdartikel 'Drummers in Lockdown' in Slagwerkkrant 219 (september-oktober 2020) lieten we 39 nationale en internationale slagwerkers vertellen.....meer »»

Dutch Vintage Drum Meeting - 14 november 2021

Ouderwets fysieke vintagebeurs in Nieuwegein

Het is een van de mooie tradities in onze warme slagwerkerscommunity: de Dutch Vintage Drum Meeting (DVDM). En hij gaat dit jaar gewoon door: een fysieke beurs, met vintage slagwerk, tafels vol drumsp.....meer »»

Release van de Week: Epica - Omega Alive

Vandaag verschenen: 3 december 2021

Bij gebrek aan tourmogelijkheden presenteerde Epica in juni een livestream waarbij kosten noch moeite gespaard werden. Het visueel aantrekkelijke, maar ook muzikaal indrukwekkende resultaat is vandaag.....meer »»

Louis Cole tourt vanaf 10 november met het Metropole Orkest

YouTube fenomeen uit L.A. - interview in Slagwerkkrant - video's hier op de site!

Hij is een waar fenomeen. Louis Cole heeft tal van video's die viral zijn gegaan op Youtube, speelt met zijn eigen bands zalen plat, en komt nu in een uniek project vijf concerten doen met het Metropo.....meer »»

Leon Klaasse - Van Powerplay tot aambeeld bij Analogues

video's en extra's bij het interview in Slagwerkkrant 215

Vanaf komende donderdag ligt ie in de winkel of op je mat: Slagwerkkrant 215 (januari-februari 2020). In deze editie lees je onder andere een interview met Leon Klaasse, die je inmiddels toch wel als .....meer »»

Sid Vicious toch onschuldig?

Sid Vicious, bassist van de legendarische punkband Sex Pistols en oorspronkelijk drummer van Siouxsie & the Banshees, heeft zijn vriendin Nancy Spungen niet vermoord. Sterker nog: Sid heeft evenmin ze.....meer »»

Wild Romance-drummer Cees Meerman overleden

Zeeuwse drummer werd bekend met snelle zestienden en soulvolle zang

Hij zal voor altijd herinnerd worden als dé drummer van Herman Brood & His Wild Romance. Cees Meerman, de man die het moordende tempo van 'Dope Sucks' neerzette. De man die 'Doreen' de zestienden op d.....meer »»

Wie is de beste drummer van Nederland?

Geef je mening op de stemlijst voor de Duiveltjes

De jaarlijkse verkiezing van de Duiveltjes, de prijs voor de zes beste Nederlandse popmuzikanten, is gestart. Als muzikant bepaal jij wie de opvolgers worden van slagwerkers als Bart Nederhand (Peter .....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken