Release van de Week: Vandenberg – Sin

Release van de Week: Vandenberg – Sin

Vandaag verschenen: 25 augustus 2023

Drie jaar geleden verraste Ad Vandenberg de rockwereld met ‘2020’, het eerste Vandenberg-album in 35 jaar. Op een opvolger hoefden we minder lang te wachten: ‘Sin’ verschijnt vandaag en is in .....meer »»

Nieuwe aflevering Drumpraat met Olaf Fase

Sietse Huisman spreekt en speelt met Olaf Fase (Slagerij van Kampen, The Passion, Drumfase)

Dit is alweer de derde aflevering van Drumpraat in het vierde seizoen; het seizoen waarin Drumpraat en Slagwerkkrant de handen ineen hebben geslagen. Daarom ook komt deze nieuwe aflevering precies teg.....meer »»

De nieuwe EFnote Pro is 100 procent podiumproof

Elektronische kit met volwaardige drums en ook realistisch vormgegeven bekkens

Binnen de elektronische drumscene is er al een paar jaar de tendens om de sets er iets meer podiumwaardig uit te laten zien. EFnote geeft wat dat betreft de concurrentie het nakijken. Het merk komt me.....meer »»

Slagwerkkrant review van de Ludwig Continental drums

Modern, vintage of modern-vintage? 

Bij Ludwig was het al een tijdje opvallend rustig in het wat meer betaalbare segment. En dan hebben we het met name over de prijsklasse waarin je meer wilt dan een beginners-drumkit, maar waar je niet.....meer »»

Slagwerkkrant Poll Award voor Hans Eijkenaar

Categorie Fusion/World Drums Benelux

Tussen nu en 24 augustus maken we in tal van categorieën de winnaars bekend van de Slagwerkkrant Poll Awards 2023. De volledige uitslag vind je in Slagwerkkrant 237 (september-oktober 2023). Vandaa.....meer »»

Spelen met Snare/bass-overlaps

video bij de cursus van Mark Eeftens in Slagwerkkrant 237

Voor zijn vaste cursus "Spelen" in Slagwerkkrant 237 (september-oktober 2023) ging Mark Eeftens aan de slag met snare/bass-overlaps. Hieronder (en op de curuspagina) legt hij uit wat hij daarmee bedo.....meer »»

Slagwerkkrant Poll Award 2023 voor Herfstfest

Categorie Slagwerkfestival/Clinic/Concert van het Jaar

In tal van categorieën hebben we op deze site de winnaars bekend gemaakt van de Slagwerkkrant Poll Awards 2023. De volledige uitslag vind je in Slagwerkkrant 237 (september-oktober 2023). Vandaag p.....meer »»

Notentip met Natan Goessens

video bij de transcriptie in Slagwerkkrant 237

Voor de Notentip in onze OPmaatrubriek van Slagwerkkrant 237 (september-oktober 2023) kreeg Mark Eeftens zelf een tip uit onverwachte hoek. Check it out en bekijk hieronder de bijbehorende video en ee.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken