Ruben Sieben - ‘Drums blijven het fundament’

video's en extra's bij het interview in Slagwerkkrant 240

Slagwerkkrant Plus 23-02-2024 07:02

In Slagwerkkrant 240 (maa-apr 2024) lees je in onze ESNS-special een interview met Julia Sabate die maar liefst vijf keer speelde op Eurosonic Noorderslag. De gehele band komt uitgebreid aan het woord, maar we gingen nog wel even apart zitten met drummer Ruben Sieben. Hier op Slagwerkkrant Plus zie je een aantal mooie video's van de band, en ook een van Sieben met jazzband Murphy(2020). Als je onder DOWNLOAD klikt op het pdf-icoontje, kun je het nog uitgebreidere ESNS-interview met Julia Sabate lezen uit zusterblad Musicmaker.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Slagwerkkrant 240 (maa-apr 2024). Vanaf vrijdag 23 februari in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Slagwerkkrant op zonder verzendkosten.


door Bouke Bijlsma

Zoals gezegd namen we in het artikel Ruben Sieben even apart om hem te laten vertellen over zijn specifieke rol als drummer in de band. Dit is wat hij onder meer vertelde:
‘Het klopt dat in veel moderne popbands de drummer de Ableton-guy is. Bij ons staat die bij de monitortafel (hij zorgt ook dat we alles perfect gemixt op onze afzonderlijke in-ears krijgen). Het is wel zo dat ik vanachter de kit elke track inzet, want ik heb toch het meest direct contact met Julia en Koen. Ik ben sowieso continu gefixeerd op alles wat Julia doet, wat betreft vocals maar ook haar bewegingen en performance, en probeer de sfeer en de feel te ondersteunen en te benadrukken met mijn drumspel. Als een nummer eenmaal loopt, bekommer ik mij niet om het instarten van loops of sequences. Dat is allemaal bij de productie al vastgelegd, evenals soundswitches, dus als je in het refrein plotseling een tamboerijnsound hoort als ik op mijn getriggerde snare sla, dan klopt dat. Ik hoef tijdens het spelen nooit aan knopjes of schuifjes te zitten; het idee achter de techniek is dat we live honderd procent bezig zijn met muziek maken en performen.’


Julia Sabate @ESNS 2024 (foto Tessa Wiegerinck)


 

 
Jazzband Murphy met Ruben Sieben live @Maastricht Jazz (Audience Award Winner 2020)

 


Lees het volledige interview in Slagwerkkrant 240 (maa-apr 2024). Vanaf vrijdag 23 februari in de winkel. Of bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl

 

zoeken
zoeken