Ronald Shannon Jackson overleden

Ronald Shannon Jackson overleden

Freejazzpionier bleef spelen zolang hij kon

Jazzdrummer Ronald Shannon Jackson is op zaterdagmorgen 19 oktober overleden in een verzorgingshuis in zijn woonplaats Fort Worth (Texas). Jackson, die een voortrekkersrol speelde in de wereld van de .....meer »»

Chris Coleman clinic wordt inspiratiebron

Bax-shop Goes donderdag 17 oktober, Bussher Drums Klazienaveen vrijdag 18 oktober

Zo'n inspirerende clinic zal je niet snel nog een keer meemaken. Wij zagen Chris Coleman's clinic voor Meinl op de London Drum Show gisteren, 12 oktober 2013, en raakten diep onder de indruk van zijn .....meer »»

Meinl interviewt de funky drummers

Videoreeks met John 'Jabo' Starks en Clyde Stubblefield

Het zijn zo'n beetje de grondleggers van het funkdrummen. John 'Jabo' Starks en Clyde Stubblefield; het legendarische drumduo dat op de kruk zat bij James Brown. Starks en Stubblefield staan alweer h.....meer »»

Bozzio Solo in Amsterdam 13 oktober 2013

Paradiso presenteert i.s.m. Slagwerkkrant Terry Bozzio @Muziekgebouw aan t IJ

Terry Bozzio Solodrums In Concert is een revolutionair concept van de drummer die bij Frank Zappa furore maakte en sindsdien een indrukwekkende carrire opbouwde. Als solodrummer verzamelde hij een gi.....meer »»

Chris Coleman naar Goes en Klazienaveen

Meinl presenteert clinics van veelgevraagd sessiedrummer

Hij is de drummer achter o.a. Christina Aguilera, Chaka Khan, Prince en de nieuwe New Kids On The Block. Chris Coleman komt naar Zeeland en Drenthe om zijn aanzienlijke kunnen te etaleren......meer »»

Cindy Blackman-Santana Group

Zaterdag 2 november in North Sea Jazz Club, Amsterdam

Ze heet tegenwoordig Blackman-Santana vanwege haar huwelijk met Carlos, en ze heeft een fling met de muziek van Tony Williams. Dat liet ze volop zien bij het indrukwekkende concert met Spectrum Road t.....meer »»

In memoriam Jon Brookes

The Charlatans-drummer op 44-jarige leeftijd overleden

Jon Brookes, drummer van The Charlatans, is op 13 augustus op 44-jarige leeftijd overleden. Al in 2010 werd bij hem een hersentumor geconstateerd. Na een korte periode van operaties en therapie keerde.....meer »»

In memoriam Phil Baheux

Channel Zero-drummer plotseling overleden

Channel Zero-drummer Phil Baheux is onverwacht overleden in de nacht van 9 op 10 augustus. De slagwerker en tattoo-artist is 45 jaar geworden. Op woensdagavond 14 augustus werd hij herdacht tijdens ee.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken