Mart Nijen Es drumt met Adje Vandenberg

Jonge drummer uit Enschede gaat internationaal

Artist news 21-11-2013 13:11

Op 6 november werden in de Wisseloord Studios in Hilversum vier tracks van het op 21 februari 2014 te verschijnen album van Vandenberg's MoonKings ten gehore gebracht. Slagwerkkrant maakte kennis met Vandenbergs kersverse, jonge Nederlandse bandleden: zanger Jan Hoving, bassist Sem Christoffel en drummer Mart Nijen Es.

Mart en Sem zijn tezamen met hoge cijfers afgestudeerd aan het Artez Conservatorium in Enschede, en werken naast MoonKings ook nog aan een album met hun eigen band Mandrake's Monster. De albumopnames die de jongens in het najaar in Wisseloord met Adje Vandenberg maakten, worden in februari wereldwijd uitgebracht. De eerste cluboptredens zijn reeds geboekt, zowel in Nederland als in Engeland en andere delen van Europa. Ook Japan, waar Vandenberg een absolute sterrenstatus heeft, staat op de planning. Over zomerfestivals wordt onderhandeld.

Here we go again!

Adje Vandenberg - Adrian in het buitenland - werd wereldberoemd met Vandenberg, de melodieuze rockband die een internationale hit scoorde met de powerballad Burning Heart. Hij bevestigde zijn status als een van 's werelds meest getalenteerde hardrockgitaristen toen hij door zanger David Coverdale werd uitgenodigd om tot diens supergroep Whitesnake toe te treden. Adje schreef veel van hun Amerikaanse hits als The Deeper The Love en Now You're Gone. Bovendien speelde hij de legendarische gitaarsolo op Here I Go Again (nummer 5 in de Nederlandse Top 40 in 1987). Na een rustige periode van vijftien jaar komt hij nu terug met een nieuw heavy rockalbum - en een nieuwe Nederlandse band.

Ruimte

De songs die Vandenberg de afgelopen anderhalf jaar schreef zijn te typeren als heavy bluesrock. Groovy ingevuld door zijn nieuwe ritmesectie, en vol met lekkere breaks en accenten. Nijen Es en Christoffel maken goed gebruik van de ruimte en dynamiek!

Lees een interview met Mart Nijen Es in Slagwerkkrant 179 (jan-feb 2014, op 14 december bij abonnees en op 18 december in de winkel).

Bekijk hier de eerste MoonKings-trailer:


zoeken
zoeken