Mario Goossens LA update + nieuw drumboek

Detailed Drumlines - Triggerfinger - All This Dancin' Around

Artist news 20-11-2013 16:11

De recente opnames in Los Angeles met Triggerfinger nemen voor drummer Mario Goossens blijkbaar nog net niet genoeg tijd in beslag. Alle voorbereidingen voor de opnames, de onmogelijke tourschema's van de band, de recordings zelf, het schrijven voor het album - het maakt Mario Goossens niets uit. Hij komt eerdaags gewoon met 'Detailed Drumlines - Triggerfinger - All This Dancin' Around'. Voordat we daar over uitweiden, hier nog een tekstuele update van Mario uit Los Angeles, in de Sunset Sound Studio's in Hollywood.

Hallo slagwerk dudes,

Hier nog een update. De afgelopen dagen zijn we vooral bezig geweest met overdubs. Overdubs?, hoor ik jullie zeggen. Ja, ja, ja. Extra gitaren als nodig, percussie, zang, backing vocals en ga zo maar door.

Als percussie gebruiken we de raarste dingen. Van de week was ik met mijn vinger in mijn mond plopgeluiden aan het maken, en dat paste perfect bij het nummer. Ook hier en daar wat tamboerijnen gespeeld, en shakers waar nodig.

Ook een mooie was het gebruik van matches. Ja, aanstekers voor kaarsen. Vandaag zullen we nog wat schuurpapier gebruiken. Dus je ziet, wij opteren om die geluiden zelf te maken ipv samples te gebruiken. Waarom? Wel, omdat wij dat fijn vinden en misschien ook omdat wij oudere heren zijn, hahaha!

Bekijk ook even mijn teaser, want binnenkort komt mijn drumboek uit: Detailed Drumlines - Triggerfinger - All this dancing' Around. Alle liedjes van het vorig Triggerfinger-album, uitgeschreven in een speciale uitvoering. Dit alles met hulp van Mark Eeftens.

Cheers!

Mario

Detailed Drumlines wordt uitgebracht in een luxe, zwartlinnen cover met gouden print. Het bevat twaalf hoofdstukken; voor elke track een. Zoals bijvoorbeeld de megahit I Follow Rivers, met de transcripties, extra's, facts & figures en coole foto's. Verwacht wordt dat het drumboek rond 21 november beschikbaar is op www.mariogoossens.com.

Mario Goossens video reports vanuit L.A.
Eerder deze week publiceerden we al speciaal voor Slagwerkkrant vervaardigde video reports van Mario Goossens vanuit de studio in L.A. Klik hier

Mario Goossens in Sandlane Sessions op 13 januari
Zodra Mario Goossens terug is uit de VS doet hij mee aan Sandlane Sessions, georganiseerd door Remo, Slagwerkkrant en Sandlane Recording Facilities. Maandag 13 januari 2014!
Lees hier verder.

zoeken
zoeken