René Creemers soloclinictour

René Creemers soloclinictour

Data in Nederland en Duitsland

René Creemers kennen we als de ene helft van het duo Drumbassadors, maar hij heeft natuurlijk een enorme staat van dienst als banddrummer en docent. Vanaf eind mei start hij met een soloclinictour doo.....meer »»

Chuck Silverman op 62-jarige leeftijd overleden

Een In memoriam voor een inspirerend docent, auteur, en documentairemaker

Hij is maar 62 jaar geworden. Op 1 mei overleed Chuck Silverman volkomen onverwacht. De doodsoorzaak is nog onbekend. Hij stond tot de laatste dag volop in het leven. Gaf lessen op het Musicians Insti.....meer »»

Gijs Anders van Straalen bij Stiggelbout

Boekpresentatie en workshop - 14 juni

Percussionist Gijs Anders van Straalen (o.a. Wouter Hamel) heeft een lesboek geschreven met de intrigerende naam ‘Concept For The New Percussionist, 4/4 & 12/8’. Op zaterdag 14 juni om 14.00 uur zal h.....meer »»

Simon Phillips speelde, sprak en overwon

Twee uitverkochte clinics om nog lang over te praten

Simon Phillips is al sinds 1983 een vaste waarde voor Slagwerkkrant. In nummer 2 (jawel, nummer 2!) stond hij voor het eerst op de cover. We spraken hem toen na zijn clinic in Lisse. Nu was Slagwerkkr.....meer »»

Armando Peraza overleden

Percussielegende werd net geen negentig

Het mocht niet zo zijn. Vlak voor zijn negentigste verjaardag is Armando Peraza op 14 april overleden aan de gevolgen van een longontsteking. De legendarische percussionist, die vooral een meester was.....meer »»

Shannon Forrest op tournee met Toto

Geen Keith Carlock op de Amerikaanse zomertournee

Enigzins verwarrend is het wel. Meldden we een maand of wat geleden dat Keith Carlock de opvolger is van Simon Phillips bij Toto, lezen we deze week dat Shannon Forrest voor Carlock zal invallen tijde.....meer »»

Crowdfunding Nils Fischer's Timbazo

Nils Fischer moet voor 28 februrari 7390 euro bij elkaar gehaald hebben om nieuwe cd uit te brengen

Sinds de subsidiekraan door de vorige regering is dichtgedraaid, zoeken musici naar allerlei alternatieven om hun projecten toch tot stand te brengen. De site Voordekunst biedt daar een prima platform.....meer »»

Spring Rhythm Event - Femke Krone doet verslag

Herrie maken voor het LongFonds

Radio Veronica-dj, hobbydrummer en ambassadeur van het Longfonds Silvan Stoet gaat, zoals we al eerder meldden, op 23 maart 2014 een groot drumevent houden: het Spring Rhythm Event. Een aantal bekende.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken