Tommy Ramone In Memoriam

Laatste originele Ramone overleden

Artist news 14-07-2014 14:44

Drummer Tommy Ramone, laatste van de originele bezetting van de Amerikaanse punkrockgroep The Ramones, is op vrijdag 11 juli overleden in zijn woonplaats Ridgewood, Queens. Tommy Ramone, die bekend stond als "de normaalste Ramone", leed al langere tijd aan galkanaalkanker. Hij werd 62 jaar oud (hoewel andere bronnen ook wel reppen van 65 jaar).

Tommy Erdelyi (zijn echte naam) begon met middelbare-schoolkameraad Johnny Cumming het bandje Tangerine Puppets. Kort daarna vormden zij The Ramones , waarbij elk bandlid als achternaam “Ramone” kreeg. Aanvankelijk was Tommy de zanger van het stel, maar uiteindelijk zou hij tussen 1974 en 1978 drummen in de band die nog altijd te boek staat als ‘uitvinders van de punk’. Daarna werd hij vervangen door Marky Ramone (Marc Bell), maar bleef hij wel de platen van The Ramones produceren.

Op deze video spelen The Ramones live Havana Affair en Listen To My Heart in Max’s Kansas City, 8 oktober 1976

 

Terwijl The Ramones in 2002 werden bijgevoegd aan de Rock and Roll Hall of Fame was Tommy Erdelyi vooral actief als producer en speelde hij regelmatig met bluegrass- en folkband Uncle Monk (met zangeres Claudia Tienan, die 40 jaar lang zijn vaste partner was). Daarnaast trad hij ook nog wel op met oude hits van the Ramones (I Wanna Be Sedated, Blitzkrieg Pop, Rockaway Beach). Mei dit jaar was hij nog aanwezig bij de memorial van zijn oude schoolvriend, Ramones-zanger/gitarist Johnny Ramone.

 

Bekijk hier een recent interview met Tommy Ramone, waarbij hij ook een akoestische versie speelt van Rockaway Beach

 

Onze kersverse medewerker Sin Banovic (als drummer actief bij onder meer Saskia Laroo, Joseph Bowie, Clemens van der Ven) herdacht Tommy Ramone aldus op zijn Facebook-pagina:

“A true influence and one of the greatest, sadly gone...thank you Tommy for all those lazy hihats!” 

zoeken
zoeken