Dirk Blasts! Online drumlessen van Dirk Verbeuren

Dirk Blasts! Online drumlessen van Dirk Verbeuren

Na Slagwerkkrant nu ook voor de rest van de wereld!

Met de tiende aflevering van Verbeuren Verklaart besluit Slagwerkkrant in editie 182 deze cursusreeks van de hand van metaldrummer extraordinaire Dirk Verbeuren. Degenen die zich verder willen bekwame.....meer »»

Nieuw werk van Taylor Hawkins en Brad Wilk

Tussendoortjes of serieuze bands?

Misschien heb jij ze en passant al opgepikt, maar bandnamen The Last Internationale en The Birds Of Satan doen nog niet bij iedere rockfan belletjes rinkelen. Toch betreft het hier de nieuwste hang-ou.....meer »»

Een remschijf in de setup

De verschillende gezichten van Arie den Boer

Hij haalde Slagwerkkrant in 2007 met zijn toetreden tot de Blue Man Group (zie het archiefartikel uit editie 139 hiernaast). Sindsdien beweegt Arie den Boer zich kriskras door het Nederlandse culturel.....meer »»

George Kollias clinic in Ittervoort op 3 juli

Griekse snelheid en kracht in Adams Drumworld

Op 3 juli is een van de geweldenaars van het metaldrummen te zien op het podium van Adams Drumworld in Ittervoort: George Kollias. Veelgevraagd sessieman en al jaren verbonden aan deathmetalband Nile,.....meer »»

Terry Bozzio terug met de Brecker Brother

Heavy Metal Bebop in de herkansing in Zoetermeer

'Brecker Brothers Band Reunion - The Heavy Metal Bebop Tour', zo heet het project officieel, dat op donderdag 17 juli te zien zal zijn in De Boerdrij in Zoetermeer. Behalve trompettist Randy Brecker z.....meer »»

Terry Bozzio in Brecker Bros Reunion

Heavy Metal Bebop in Boerderij Zoetermeer

Terry Bozzio kennen we tegenwoordig vooral als solodrummer, maar op 17 juli kun je hem ouderwets aan het werk zien als banddrummer. En wat voor band! De Brecker Brothers Band Reunion, uiteraard met tr.....meer »»

Ginger Baker's waarom

Nieuw album vraagt om een terugblik - en krijgt hem ook!

De documentaire Beware of Mr. Baker was op de Nederlandse tv (zie de link naar Uitzending Gemist hieronder), en was weer even gesprek van de dag. Wie Ginger Baker nog niet kende, die krijgt immers ee.....meer »»

Hans van den Hurk met Proms naar VS

Met Michael McDonald, Chic, Kenny Loggins, The Pointer Sisters en John Miles

Het feest van klassiek en pop gaat voor het eerst de grote oversteek maken. In juni trekt de Night of the Proms-karavaan door de Verenigde Staten voor vier concerten. En meteen wordt gebruik gemaakt v.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken