Ivan Conti in concert met The Jazzinvaders

Legendarische ritmesectie Azymuth in september te gast in Nederland en Belgie

Artist news 12-09-2014 10:09

De Nederlandse Jazzinvaders hebben de ritmesectie van de Braziliaanse sambafusiongroep Azymuth uitgenodigd om samen de studio in te duiken en tussen 18 en 28 september 2014 een aantal concerten te geven in Nederland. Een unieke gelegenheid om Alex Malheiros (bas) en Ivan Conti (drums) aan het werk te zien.

The Jazzinvaders combineren jazzmuziek met dansbare beats en zijn daarmee een graag geziene gast in clubs en op festivals over de gehele wereld. Ze werkten al eerder samen met beroemdheden, waaronder Hammond-organist Dr. Lonnie Smith. 

Azymuth, de Braziliaanse samba/funk/jazzsensatie actief sinds de jaren zeventig, heeft nooit stilgezeten. Hun ‘Samba Doido’ ('gekke samba'), een mix van funk, soul, jazz en samba, is nog altijd fris en tijdloos. 

Door de jaren heen is de groep geëerd door uiteenlopende artiesten als Madlib, 4Hero, Roni Size, Jazzanova, Friendly Fires, Mark Pritchard, Theo Parrish en Ashley Beedle, en het aantal remixen van Azymuth-tracks is dan ook aanzienlijk. 

Ziehier een concertvideo (deel 1 van 4) van het trio in 2011:


In 2013 overleed toetsenist José Bertrami maar Azymuth heeft er nooit aan gedacht om te stoppen. Alex Malheiros (bas) en Ivan Conti (drums) blijven volop spelen en zijn ingegaan op de uitnodiging van drummer Phil Martin van The Jazzinvaders om samen de studio in te gaan en een aantal concerten te komen doen in Nederland in september 2014.

Het studiowerk dat de twee groepen gaan maken is een mix van beide bands. Jazzinvaders-drummer Phil Martin (rechts op de foto): 'Ivan Conti is een authentieke samba-jazz drummer met een enorme staat van dienst. Hij zorgt voor een vette groove, subtiele fills en smaakvolle invulling van de arrangementen’’.

Bekijk in de video een drumsolo van Azymuth-drummer Ivan Conti:

De bezetting tijdens de September Tour 2014:

Ivan Conti – drums, Alex Malheiros – bas, Linda Bloemhard – vocals, Phil Martin – percussion, Berthil Busstra – keys, Rolf Delfos – alto sax, Angelo Verploegen – trumpet, Miguel Boelens – tenor sax

• 18 september – Bar du Matin – Brussel
• 19 september – Porgy & Bess – Terneuzen
• 20 september – Late Summer Jazz – Uden
• 21 september – Podium Dolhuis – Dordrecht
• 25 september – BIRD – Rotterdam
• 26 september – Paradox – Tilburg
• 27 september – North Sea Jazz Club - Amsterdam

Kijk voor meer informatie op www.jazzinvaders.com

zoeken
zoeken