Nieuw werk van Taylor Hawkins en Brad Wilk

Tussendoortjes of serieuze bands?

Artist news 19-06-2014 15:41

Misschien heb jij ze en passant al opgepikt, maar bandnamen The Last Internationale en The Birds Of Satan doen nog niet bij iedere rockfan belletjes rinkelen. Toch betreft het hier de nieuwste hang-outs van respectievelijk Brad Wilk en Taylor Hawkins. Slagwerkkrant.nl zet even enkele feiten op een rijtje. En de video's!

Brad Wilk
The Last Internationale bestaat al even als een geëngageerd singer-songwriter-duo: zangeres-bassiste Delila Paz en gitarist Edgey Pires vernoemden zich naar het overbekende en van oorsprong Franse strijdlied van de arbeidersbeweging. Op het internet zwerven talloze clipjes van semi-akoestische optredens op de meest uiteenlopende locaties, en met verschillende drummers of cajonspelers. De boodschap die het duo uitdraagt ligt in één lijn met die van Rage Against The Machine. Brad Wilk voelt zich er daarom ook beter thuis dan bij Black Sabbath, waarschijnlijk, en The Last Internationale is meteen een rockband om rekening mee te houden. Op debuut-EP New York, I Do Mind Dying uit 2013 is Wilk nog niet te horen; we zijn benieuwd wat de samenwerking zal opleveren.

The Last Internationale komt naar Nederland en wel op 7 juli in De Melkweg in Amsterdam. Als voorproefje onderstaand concertfilmpje. Heul erg vrolijk worden we niet van de kwaliteit, maar ach, het beweegt tenminste! Zoiets staat je dus te wachten in de Melkweg:

Taylor Hawkins
Na de avontuurtjes met zijn eigen Coattail Riders (2006-2010) hield Taylor Hawkins zichzelf tussen de Foo Fighters-bedrijven door bezig met coverband Chevy Metal, waarin verder bassist Wiley Hodgden en gitarist Mick Murphy. Omdat Coattail Riders na twee albums uit elkaar viel en Hawkins wel songs bleef schrijven, vroeg hij Hodgden en Murphy om die songs met hem op te nemen - The Birds Of Satan waren een feit. Foo Fighters Dave Grohl, Pat Smear en Rami Jaffee kwamen ook even langs in de studio, maar Hawkins tekende voor drums, zang en een deel van de gitaar- en toetsenpartijen op het titelloze debuutalbum.

The Birds Of Satan waren in mei te gast in de Amerikaanse tv-show Jimmy Kimmel Live. Hierbij twee video's, met een wel heel fraai voorvel op Hawkins' bassdrum! Enne... een rototom!

Zie je Hawkins liever zingen dan drummen (het zou kunnen...), dan is dit je clip, uit de show Last Call with Carson Daly. Smear is ook van de partij, en als dat Stephen Perkins niet is achter de drums!

En als toegift even deze telefoonvideo van The Birds Of Satan releaseparty met Dave Grohl als gast:

Over shows in Europa is nog niets bekend!

zoeken
zoeken