Ton Dijkman, Piet Ouborgh en Landschappelijk

Ton Dijkman, Piet Ouborgh en Landschappelijk

POP ART: Muzikanten over hun favoriete kunstwerk - en de soundtrack die daarbij hoort.

Pop Art, ofwel kunst die popmuzikanten inspireert. De website Nederland Unlocked is een serie begonnen waarin muzikanten vertellen over hun favoriete kunstwerk en de soundtrack die daarbij hoort. Vand.....meer »»

Livestream nu terug te zien - John Engels met Benjamin Herman en Joris Teepe vanuit Bimhuis

Ter gelegenheid van albumrelease trio Engels Teepe Herman vrijdag 12 maart

Jazzgigant John Engels is inmiddels halverwege de 80, maar dat maakt helemaal niets uit. Met zijn iconische sjaaltje en misschien nog wel kenmerkelijkere swing, is hij in 2021 nog net zo relevant als .....meer »»

Ableton Live voor drummers

De ervaringen van 9 drummers met Live software

Ableton Live heeft zich de afgelopen jaren in rap tempo ontwikkeld tot dé tool voor dj’s en producers. Maar ook drummers gaan steeds meer met de software aan de slag. Ableton komt bij de release va.....meer »»

Bij een abonnement Slagwerkkrant nu Musicmaker als welkomstcadeau!

Of bestel Slagwerkkrant los bij ons - de twee nieuwste edities voor 9,90!

Slagwerkkrant 222, maart-april 2021, is nu uit! Je kan deze editie bestellen via onze webshop muziekmagazines.nl. Als je de vorige editie gemist hebt omdat de winkels in Nederland dicht waren, kun je .....meer »»

Release van de week - Epica - Omega

Vandaag verschenen - 26 februari 2021

Sinds zijn toetreden tot Epica alweer 14 jaar geleden heeft Ariën van Weesenbeek zich ontwikkeld van gewaardeerd deathmetaldrummer tot volwaardig onderdeel van een van Nederlands grootste en hardst w.....meer »»

JD Beck - Geen tijd voor oppervlakkige shit

Video's bij het interview in SWK 222

Dallas is al sinds de vroege twintigste eeuw een broeiplaats voor geïmproviseerde muziek. Ook waar het drummers betreft, is de Texaanse stad hofleverancier van inspiratiebronnen. JD Beck is een van h.....meer »»

Ariën van Weesenbeek - Harder meppen en stampen bij Epica

Video's bij het interview in SWK 222

In Slagwerkkrant 222 (maart-april 2021) lees je een uitgebreid interview met Ariën van Weesenbeek, die de afgelopen maanden met Epica in de studio zat om het nieuwe album Omega op te nemen. In Slagwe.....meer »»

Han Neijenhuis - Porseleinkast

Online Column over voorbeeld Cozy Powell; een drumliefde met romantische impact

Drummer en vaste Slagwerkkrant-auteur Han Neijenhuis haalt herinneringen op aan de tijd dat hij in navolging van zijn grote drumvoorbeeld Cozy Powell ook solo-optredens verzorgde. Dat was een kwestie .....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken