Benny Greb & Jojo Mayer Drum Camp 2021 - video

video bij verslag door Rob van Barschot in SWK 227

Slagwerkkrant Plus 16-12-2021 16:12

In Slagwerkkrant 227 (jan-feb 2022) lees je een mooi verslag van Benny Greb's Drum Camp in Duitsland, geschreven door drummer en SWK-lezer Rob van Barschot (o.m. Power To The Pipo). Hier op Slagwerkkrant Plus zie je een video van het snaredrumduet dat Greb en Jojo Mayer samen deden als uitsmijter van dat event.

Al tien jaar organiseert Benny Greb Drum Camps, steeds rond verschillende thema’s, zoals Hands & feet, Sound, Time en Effective Practising (waar later zijn bijna gelijknamige boek uit voortgekomen is). Drummer en Slagwerkkrant-lezer Rob van Barschot ging in september naar het Drum Camp van Benny Greb & Jojo Mayer in Duitsland, en stuurde ons zijn verslag.

Rob schrijft in Slagwerkkrant 227 onder meer:
'Vijftig drummers van verschillende nationaliteiten (Duitsers, Nederlanders, Noren, Argentijnen, Israëliërs) spenderen vier intensieve dagen samen om iets bij te leren, maar zoals gebruikelijk bij drummers geven velen ook aan dat ze er waren om meer drummers te leren kennen (we zijn tenslotte een sociale volksstam). Het eerste wat mij opviel, was de rust en discipline van zowel de docenten, als de studenten. Vijftig drummers plus vijftig paar stokken plus vijftig drumpads zorgt over het algemeen voor de nodige herrie, maar hier was iedereen duidelijk gekomen om te luisteren en te leren.'

 auteur Rob van Barschot (Power To The Pipo)
foto Joop Clavaux


Check hier de video van Benny & Jojo snaredrum-duet tijdens Drum Camp 2021Lees het volledige artikel in Slagwerkkrant 227 (januari-februari 2022)
Vanaf 17 december 2021 in de winkel
Of bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl

zoeken
zoeken