Trommel 2022 - festivalverslag uit de Jazzkerk

Trommel 2022 - festivalverslag uit de Jazzkerk

Aartswoud, 10 en 11 september 2022

Na twee jaar coronapech was het er weer: Trommel, het festival met drummers in de hoofdrol; veelal als bandleider. Natuurlijk ook met de uitreiking van Sena Performers Gouden Slifje 2022 voor veelbelo.....meer »»

Verslag van het Taylor Hawkins Tribute Concert in Wembley - Foo Fighters & Guests

Getuigenverslag vanuit het Wembley Stadium, London, UK, 3 September 2022

Bestaat er zoiets als op voorhand legendarisch? Het Tribute Concert ter ere van de overleden Foo Fighters drummer Taylor Hawkins riep dat gevoel wel onmiddellijk op. Legendarisch. De heilige grond van.....meer »»

Release van de week: Steven Brezet - World Traveler

Vandaag verschenen - 2 september 2022

Gisteren vertrok hij naar Colombia om met Beatriz op het Barranquijazz Festival te spelen. Vandaag komt zijn album uit met de toepasselijke naam World Traveler, waarvoor hij de crème de la crème van.....meer »»

Twee postume Slagwerkkrant Poll Awards 2022 voor Taylor Hawkins

Fans eren Foo Fighters drummer met All Time Favorite en Drummers Drummer Wereld

De afgelopen twee weken maakten we hier al legio winnaars van de Slagwerkkrant Poll Awards 2022 bekend. De laatste twee 'drummer'-awards die we hier bekend maken zijn twee bijzondere: de categorieën .....meer »»

Release van de week: Antonio Sanchez - Shift (Bad Hombre Vol. II)

Vandaag verschenen - 26 augustus 2022

Antonio Sanchez flikt het weer! In 2017 bracht hij onder eigen naam zijn album Bad Hombre uit, waarop hij alles zelf speelt: drums en elektronica. Nu is er - nadat hij sindsdien nog op 18 (!) albums t.....meer »»

Han Neijenhuis - Grooven als Antonie

Online column waarin langzaam maar zeker een belangrijk besef doordringt

Geïnspireerd door zijn interview met Antonie Broek (je leest het in Slagwerkkrant 231, sep-okt 2022) kijkt drummer en vaste Slagwerkkrant-auteur Han Neijenhuis in deze column terug op zijn met de jar.....meer »»

Slagwerkkrant Poll Award 2022 voor Ed Warby

Categorie Hardrock/Metal Drums Benelux

Tussen nu en 26 augustus maken we in tal van categorieën de winnaars bekend van de Slagwerkkrant Poll Awards 2022. De volledige uitslag vind je in Slagwerkkrant 231 (september-oktober 2022). Vandaag .....meer »»

Slagwerkkrant Poll Award 2022 voor Eddie Claessens

categorie Drumleraar van het jaar

Tussen nu en 25 augustus maken we in tal van categorieën de winnaars bekend van de Slagwerkkrant Poll Awards 2022. De volledige uitslag vind je in Slagwerkkrant 231 (september-oktober 2022); release .....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken