Release van de Week: Porcupine Tree - Closure/Continuation

Release van de Week: Porcupine Tree - Closure/Continuation

Vandaag verschenen - 24 juni 2022

‘Closure/Continuation’ is het eerste Porcupine Tree-album in bijna dertien jaar. De muziek van de Britse progrockers is meteen herkenbaar, maar een stuk minder stevig dan de laatste paar albums. D.....meer »»

Slagwerkkrant Poll 2022 - je kan nú stemmen!

Bepaal mee wie dit jaar de Slagwerkkrant Poll Awards krijgen

Kies de beste slagwerkers en producten van het afgelopen seizoen in de Slagwerkkrant Poll 2022: drummers, percussionisten, slagwerkgroepen, bands, drums, bekkens, percussie en meer! Zoals elk jaar w.....meer »»

Dwight Muskita met Diana Ross op North Sea Jazz

8-9-10 juli 2022, Ahoy, Rotterdam: North Sea ook dit jaar een drummers crème de la creme!

North Sea Jazz was al uitverkocht op de dag dat het volledige programma bekendgemaakt werd... Komt natuurlijk door corona, want iedereen had de tickets voor 2020 nog... Wat de North Sea Jazz-organisat.....meer »»

In Memoriam Alan White (14 June 1949 – 26 May 2022)

50 jaar lang was hij de drummer van Yes

Na een kort ziekbed is Alan White in zijn woonplaats Seattle overleden. Hij was 50 jaar lang de drummer van Yes. Een half jaar geleden sprak Jean-Paul Heck nog met hem voor Slagwerkkrant, naar aanleid.....meer »»

Release van de week: Decapitated - Cancer Culture

Vandaag verschenen: 27 mei 2022

'Cancer Culture' is het debuut van de 31-jarige Britse drummer James Stewart bij de invloedrijke Poolse deathmetalband Decapitated. Het resultaat is een album dat wat sneller is uitgevallen dan de vor.....meer »»

Aanvraagperiode Steunfonds Muzikantendag geopend - tot 20 juni 2022

Vraag 5000 euro aan voor creatie, vastlegging en/of uitvoering van nieuw werk

Het was een mooi moment op de Muzikantendag, 7 mei in de Melkweg, toen Frank Janssen kon aankondigen dat Buma Cultuur en Muzikantendag de handen ineen hadden geslagen om de door het ministerie van OCW.....meer »»

Release van de week: Mavis Staples & Levon Helm - Carry Me Home

Vandaag verschenen: 20 mei 2022

Een album van een absolute drumheld: Levon Helm. De opnamen zijn uit 2011, dus meer dan 10 jaar oud, maar deze release is toch zeer de moeite waard, omdat het de laatste officiële opnamen zijn van de.....meer »»

Release van de week: The Pineapple Thief - Give It Back

Vandaag verschenen: 13 mei 2022

Dat is nog eens een leuke manier om je topnummers te re-releasen: je neemt ze gewoon opnieuw op, in nieuwe arrangementen en met een nieuwe drummer! De progrock-band bestaat al 23 jaar, maar kreeg met .....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken