Trilok Gurtu 'Twenty Years Of Talking Tabla'

Trilok Gurtu 'Twenty Years Of Talking Tabla'

Audiotracks + twee interviews uit het archief

Zoals je kunt lezen in Slagwerkkrant 148 (Service Station Events) geeft Trilok Gurtu in november twee bijzonder concerten die mede door Slagwerkkrant worden georganiseerd. Onder de naam Twenty Years O.....meer »»

Brieven online

Bij Slagwerkkrant 148

Omdat we op de redactie meestal meer brieven binnenkrijgen dan we in het magazine kunnen plaatsen, presenteren we hier op Slagwerkkrant Plus een online brievenrubriek. Zo kunnen we iedereen uitgebreid.....meer »»

Nederlands tattoo-drumstel in New York

Drumstel Schiffmacher op debuutalbum Chickenfoot

Het tattoo drumstel van Henk Schiffmacher en Rock Palace schitterde het afgelopen weekend tijdens het herdenkingsconcert voor de legendarische drummer Buddy Rich in New York. In de uitverkochte Hammer.....meer »»

Rockend door Holland

Veel grote bands geven concerten

Metallica, The Unholy Alliance met Trivium, Mastodon, Amon Amarth en Slayer, Kid Rock en Whitesnake zijn de komende maanden op de Nederlandse podia te vinden. Het zijn allemaal redelijk unieke en/of e.....meer »»

Pierre Courbois live

VPRO/Boy Edgar Prijs-tournee begonnen

Op 19 mei 2008 ontving Pierre Courbois de VPRO/Boy Edgar Prijs uit handen van SP-coryfee Jan Marijnissen in het Bimhuis in Amsterdam. Slagwerkwereld.com was aanwezig bij de uitreiking van dé Nederland.....meer »»

Les 5: Beautiful fives

Voorbij de polonaise met oneven maatsoorten

Soms vragen er muzikanten aan mij waarom ik 5/8 zo leuk vind. Ik denk omdat ik elf jaar geleden uit m'n progmetal-grot kwam en voor het eerst Seven Days hoorde van Sting, met Vinnie Colaiuta op.....meer »»

Les 4: Bassdrum plus floortom is doublebass

Heavy als de rollende donder met een enkele bassdrum

Je hoeft geen doublebassdrumfreak te zijn om heavy te kunnen spelen. Er zijn genoeg goede drummers die zonder doublebass hun mannetje staan, al heb ik het dan niet over extreme stijlen als speed-, bla.....meer »»

Les 3: 3/2 rumba clave met de linkervoet

Oefen je onafhankelijkheid

Op deze planeet lopen drummers rond die lijken te zijn geboren met een onaf-hankelijkheid waar je u tegen zegt. Drummers als Horacio Hernandez, Antonio Sanchez, Phil Maturano, Akira Jimbo en Thomas La.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken