Trilok Gurtu 'Twenty Years Of Talking Tabla'

Audiotracks + twee interviews uit het archief

Slagwerkkrant Plus 22-10-2008 23:34

Zoals je kunt lezen in Slagwerkkrant 148 (Service Station Events) geeft Trilok Gurtu in november twee bijzonder concerten die mede door Slagwerkkrant worden georganiseerd. Onder de naam Twenty Years Of Talking Tabla komt de Indiase percussionist met bijzondere gasten naar Eindhoven en Utrecht.

Gurtu stelt ze aldus voor:
‘Oumou Sangaré is een heel melodieuze zangeres die de link kan leggen tussen India en Afrika. Ze kan ook fantastisch improviseren. Jan Garbarek is een oude vriend en een geweldige saxofonist met een brede blik. We gaan materiaal spelen van 'African Fantasy' waar Oumou Sangaré op zong, en van 'Living Magic', waaraan Jan Garbarek meedeed. Die tracks staan ook op 'Twenty Years Of Talking Tabla', de compilatie-cd die ik vorig jaar uitbracht. Reken op een avontuurlijke zoektocht naar de raakvlakken van de musici.’

Via de link naar de cd onder dit artikel kun je alvast luisteren naar tracks van deze cd. Daarnaast plukten we uit het Slagwerkkrant-archief pdf’s van Gurtu-interviews uit 1998 (SWK 85) en 2000 (SWK 96).

Twenty Years Of Talking Tabla
Trilok Gurtu + Band, featuring Oumou Sangaré & Jan Garbarek
Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Slagwerkkrant.
5 november, Eindhoven, MC Frits Philips, 20.15 uur, www.philipshall.nl
8 november, Utrecht, Vredenburg Leidsche Rijn, 20.30 uur, Bill Evans vervangt Jan Garbarek

zoeken
zoeken