Nederlands tattoo-drumstel in New York

Drumstel Schiffmacher op debuutalbum Chickenfoot

Artist news 22-10-2008 16:48

Het tattoo drumstel van Henk Schiffmacher en Rock Palace schitterde het afgelopen weekend tijdens het herdenkingsconcert voor de legendarische drummer Buddy Rich in New York. In de uitverkochte Hammerstein ballroom nam Chad Smith plaats achter het tattoo drumstel uit Nederland. De stevige funkrock ritmes van Chad Smith sloegen in als een bom. Hij speelde onder andere Dani California van de Red Hot Chili Peppers en Hocus Pocus van de Nederlandse band Focus.

Chad Smith werd begeleid door de Buddy Rich bigband en was na het optreden razend enthousiast over het drumstel. Volgens Chad Smith was niet alleen het uiterlijk, maar ook de klank fantastisch. Naar verluid smeekte hij zelfs op zijn knieėn of hij het drumstel mee naar huis mocht nemen.

Chickenfoot
Chad Smith heeft onlangs een nieuwe superband geformeerd met Sammy Hager (ex- Van Halen zanger), gitaarlegende Joe Satriani en Michael Anthony (ex-Van Halen bassist). In november 2008 gaat de band de studio in om een album op te nemen. Chad gaat zijn nieuwe drumstel gebruiken bij de opnames en tour door Amerika. De stijl van de band zal een kruising zijn tussen Led Zeppelin en de Red Hot Chili Peppers.

zoeken
zoeken