Rockend door Holland

Veel grote bands geven concerten

Muzieknieuws 22-10-2008 16:28

Metallica, The Unholy Alliance met Trivium, Mastodon, Amon Amarth en Slayer, Kid Rock en Whitesnake zijn de komende maanden op de Nederlandse podia te vinden. Het zijn allemaal redelijk unieke en/of eenmalige concerten dus zorg ervoor dat je er snel bij bent.

Metallica
'Death Magnetic', het allernieuwste album van Metallica, is net uit maar de wereldtour zal de oudgedienden voorlopig bezig houden. In de week na release werd het album met goud bekroond en kwam op nummer één binnen in de Mega Album Top 100. Op www.missionmetallica.com kun je aan de hand van interviews, streamings en foto's zien hoe het album tot stand kwam. Op 30 maart 2009 geeft de band in Rotterdam haar concert.
Wie de drummer van Metallica weet, wint geen kaartje. Lees wél het interview met hem in Slagwerkkrant 147.

Maandag 30 maart 2009
Ahoy - Rotterdam
Entree: € 64,- (exclusief servicekosten)
Aanvang: 19.00 uur, deuren open: 17.30 uur

Kaarten bestellen op: www.livenation.nl/metallica
Maximaal twee kaarten per persoon per transactie. Start kaartverkoop zaterdag 25 oktober om 10.00 uur.
Of: www.ticketmaster.nl

The Unholy Alliance
Bezoekers van The Unholy Alliance staan twee verrassingen te wachten: iedereen krijgt bij binnenkomst een exclusieve downloadcard waarmee je o.a. de nieuwe Slayer track kunt downloaden. Ook ontvangt iedere bezoeker een The Unholy Alliance Tour-clothing patch. Net als bij de twee vorige edities is ook deze keer de hoofdrol weggelegd voor Slayer. De overige bands zijn Trivium, Mastodon en Amon Amarth. Een vierde (openings)act wordt binnenkort bekend gemaakt.

Drums Trivium: Travis Smith
Drums Mastodon: Brann Dailor
Drums Amon Amarth: Fredrik Andersson
Drums Slayer: Dave Lombardo

Vrijdag 7 november 2008
Heineken Music Hall - Amsterdam Zuidoost
Entree: € 49,- (exclusief servicekosten)
Aanvang: 17.30 uur, deuren open: 16.30 uur

De kaartverkoop hiervoor is al begonnen via de grotere postkantoren, de grotere Free Record shops, VVV's en GWK's, 0900 300 1250 (45 cpm), AUB Ticketshop en de bekende voorverkoopadressen. Of bestel online kaarten.

Kid Rock
In thuisland Amerika wordt hij al jarenlang op handen gedragen en met de zomerhit van 2008 met de toepasseljke titel All Summer Long is ook in Nederland eindelijk doorgebroken: Kid Rock is een muzikale veelvreter die zijn sporen al heel lang heeft verdiend in het Amerikaanse muzieklandschap. Of het nou hardrock, hiphop, country of rock & roll is, Robert James Ritchie draait zijn hand nergens meer voor om en voelt zich muzikaal overal thuis. De ex van Pamela Andersson doet een eenmalig optreden in 013 in Tilburg.
Stefanie Eulinberg behoudt al sinds 1997 de drumplek in zijn band.

Zaterdag 13 december 2008
013 - Tilburg
Entree: € 34,- (exclusief servicekosten)
Aanvang: 18.30 uur
Bestel kaarten

Whitesnake
Ook de band van David Coverdale geeft een eenmalig concert in 013. 'Good To Be Bad' is het laatste studio-album dat Whitesnake heeft uitgebracht. De drummer bij Whitesnake, die ook het album inspeelde is Chris Frazier.

Zo 21 dec: 013 Tilburg
Bestel kaarten
zoeken
zoeken