AC/DC drummer brengt soloalbum uit

AC/DC drummer brengt soloalbum uit

Phil Rudd heeft de handen ineengeslagen met muzikanten uit Nieuw Zeeland

AC/DC drummer Phil Rudd zit niet stil. Terwijl hij samen met AC/DC bezig is aan een nieuw album, heeft hij zelf een soloalbum gemaakt. Head Job verschijnt op 29 augustus via Universal Music, aldus Rud.....meer »»

TnR Booty Shakers

Swingende ondertonen uit je snare en floortom

Billenschudders... De letterlijke vertaling van de Booty Shakers van TnR products is misschien wat bevreemdend, maar het komt er op neer dat de speciale schuimrubber kussentjes het laag in je trommels.....meer »»

Mike Portnoy op de nieuwe Flying Colors

Second Nature verschijnt eind september

Second Nature is de titel van het tweede studioalbum van Flying Colors, de supergroep waarvan onder meer drummer Mike Portnoy deel uitmaakt. Hoe toegankelijk en melodieus eerste single Mask Machine oo.....meer »»

Stryke6 midi drumcontroller van Simmons

Meer dan speelgoed voor iPad of laptop?

Slagwerkkrant ontvangt dagelijks persberichten van fabrikanten en distributeurs. En natuurlijk veerden we even op bij de mail met als titel Simmons Introduces Stryke6 iPad Drum Controller. Om vervolge.....meer »»

Video's van nieuwe Pearl snaredrums

Achttien 2 minute test drive video's van de nieuwe snaredrums

Pearl lanceert een nieuwe serie snaredrums en illustreet de launch met '2 minute test drive' video's, achttien in totaal. Van Sensitone tot Phosphor Bronze en Free Folating Snare. Bekijk de video's hi.....meer »»

Uitslag Poll 2014 - slot, deel 13 - Slot - Drummer's Drummer Wereld

Gefeliciteerd Mike Mangini!

Vandaag maken we de Drummer's Drummers van het seizoen 2013-2014 bekend. De uitslagen van de 30ste Slagwerkkrant Poll zijn allemaal binnen! In de afgelopentwee weken maakten we telkens een aantal winn.....meer »»

Masterclass stemmen door Jeff Davenport

Zaterdag 30 augustus 14.00 uur bij Drumland in Lijnden

Drum Tuning Workshops is een concept dat Jeff Davenport ontwikkelde toen hij les aan de BTEC Performing Music studenten op Castle College in Nottingham, Engeland. Hij was drum tech voor drummers als N.....meer »»

North Sea Jazz concerten audio en video

Chucho Valdes, Snarky Puppy en anderen

North Sea Jazz is elk jaar voor Slagwerkkrant een geweldig verkenningsterrein om bijzondere drummers en percussionisten te kunnen zien, horen en spreken. We maakten vier boeiende interviews, die je in.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken