Zildjian Low Volume en K Custom Dark
Fluisterstil of liever extra luid?
Merknieuws 17-07-2015 14:04
Zildjian gaf op de afgelopen Musikmesse al aan dat het een aantal nieuwe producten in de pijplijn had zitten. De jaarlijkse zomereditie van de NAMM show bleek een mooie gelegenheid dit nieuws te laten zien: de Low Volume bekkenserie en de 19" en 20" K custom Dark crashes.

De 19" en 20" K Custom Dark Crashes zijn niet meer of minder dan twee extra grote varianten op de al bestaande crashes in deze reeks. Belangrijk verschil is echter dat de beide nieuwe bekkens een relatief wat grotere cup hebben, die zorgt voor iets meer snijkracht en volume. 

Stil
Aan de andere kant van het volumespectrum vinden we de nieuwe Low Volume bekkens. Deze bekkenreeks is gebaseerd op de Gen-16 buffed bronze bekkens, maar wordt geleverd zonder de elektronische pickups. De bekkens hebben tot 80 procent minder volume dan een normaal bekken en dat maakt ze ideaal voor thuisgebruik, bijvoorbeeld in combinatie met een drumkit met gaasvellen. Oefenen was nog nooit zo stil!

De Low Volume bekkens zijn verkrijgbaar in drie sets. De kleinste bestaat uit een 13" hihat en een 18" crash/ride, de tweede set omvat dezelfde bekkens en is uitgebreid met een 14" crash. Set nummer drie bestaat uit een 14" hihat, 16" crash en 18" crash/ride. Europese prijzen zijn nog niet bekend, maar de kleinste set kost in Amerika net geen 200 dollar. Heel betaalbaar dus!

Wil je zien en horen hoe stil de Low Volume bekkens zijn? Bekijk dan de onderstaande video: