In Memoriam: Jon Hiseman

In Memoriam: Jon Hiseman

Colosseum drummer overleden aan hersenbloeding

Vanmorgen is Colosseum drummer Jon Hiseman op 73 jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersenbloedng. Hiseman mag gezien worden als een van de grondleggers van de Britse jazz-rock scene. H.....meer »»

Buddy Rich 100 jaar: 30 september 2017

Het grote BUDDY RICH verhaal 1917-1987

Vandaag, 30 september 2017, zou Buddy Rich 100 zijn geworden. Hij overleed 30 jaar geleden, maar zijn grootheid duurt voort. Hij geldt als een van de beste drummers ooit, zo niet de állerbeste.
I.....meer »»

Brian Frasier Moore clinict 10 april bij Keymusic Sint Niklaas

Muziekwinkel viert 25ste verjaardag

Keymusic bestaat dit jaar 25 jaar en dat gaat de keten van muziekwinkels vieren met een aantal clinics. De eerste die de aftrap geeft is Brian Frasier Moore die op 10 april afreist naar Sint Niklaas (.....meer »»

Dirk Verbeuren is de nieuwe drummer van Megadeth

Belgische drummer verlaat Soilwork

Dirk Verbeuren zat als invaldrummer al sinds afgelopen mei op de drumkruk van Megadeth. De Amerikaanse trash-metal band heeft nu bekend gemaakt dat Verbeuren een vaste plek in de band krijgt. Dat heef.....meer »»

Vinnie Colaiuta speelt weer op Gretsch

Superdrummer keert terug naar zijn roots

Vinnie Colaiuta gooide in de afgelopen paar jaar al zijn drummerken overboord. Zijn Zildjian bekkens werden Paiste, Zijn Gretsch drums werden Ludwig en vervolgens koos hij krap een jaar later voor het.....meer »»

Motörhead's Phil 'Philty Animal' Taylor overleden

Ace Of Spades-drummer werd 61

Motörhead Kerndrummer Phil Taylor is woensdag 11 november overleden. Dat is bekend gemaakt via de facebook-pagina's van oud gitarist 'Fast' Eddie Clark en de band zelf. Taylor was al enige tijd ziek. .....meer »»

Koen Herfst wint Haagse Popprijs

Haagse Drummer had een topjaar!

Koen Herfst was een van die drummers waar we het afgelopen jaar simpelweg niet omheen konden. Van een Tour met Armin van Buren tot en met een soloplaat en een eigen festival. Koen was overal, en dat l.....meer »»

Slagwerkkrant Poll 2015 - deel 12 - Drummers Drummer Wereld

En de nummer 1 wereldwijd is...

De afgelopen weken hebben we je vrijwel iedere dag getrakteerd op een aantal pollwinnaars. Vandaag verschijnt de nieuwe Slagwerkkrant, en dat vieren we met het bekendmaken van de winnaar in de categor.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken