Courbois - Courbois: vader en zoon op het podium

Pierre Courbois (82) met zoon Barend op het podium: jazz en rock verenigd

Artist news 16-12-2022 12:12

Zondagmiddag 18 december staat Pierre Courbois samen met zijn zoon Barend Courbois op Poppodium Boerderij in Zoetermeer. Pierre Courbois vertegenwoordigt natuurlijk de jazz en zijn zoon Barend, op bas, rock. 'We doen rockdingen op een jazzmanier en jazzdingen op een rockmanier. We houden er niet van om muziek in hokjes in te delen, er is alleen goeie of slechte muziek.'

Nederlandse drumicoon Pierre Courbois heeft altijd vooraan gestaan bij nieuwe ontwikkelingen in de jazz. Hij volgde lessen bij Kenny Clarke in Parijs, stond aan de basis van free jazz en fusion in Europa, en zijn drumbreaks op vinyl worden nog steeds regelmatig gesampled door dj's. Hij werkte samen met tal van legendes, waaronder Eric Dolphy, Ben Webster, Jean Luc Ponty, John Coltrane, Mal Waldron, Joachim Kühn en Willem Breuker.

Dat de markante Courbois nooit stilstaat in het verleden weet Slagwerkkrant als geen ander. Al jaren streeft hij met zijn spel naar innovatie en uniciteit, drummen zonder limitaties, dat is Courbois. In zijn nieuwe show is dit niet heel veel anders. Samen met zijn zoon gaat hij op zoek naar de schoonheid bij het fuseren van progressieve jazz- en hardrock-elementen. Wat kunnen we verwachten? Een eigenzinnige show vol creatieve maten en muzikale vondsten. Ook de buitenissige klanken, ritmische invallen en het denken in onregelmatige schema’s zullen ongetwijfeld terugkomen in dit unieke optreden.

Bekijk in de video hieronder de show die Courbois met zijn band 3GEN3 speelde op 7 november 2021 in Muziekpodium DJS.

Naast de Courbois - Courbois show zijn er plannen voor een tour in het licht van de Watersnoodramp. Voor Courbois een gebeurtenis die hem zeer is bijgebleven. 'Mijn állereerste podium optreden was op zondagmiddag 31 januari 1953 in de Vereeniging te Nijmegen. 12 was ik toen, dus 70 jaar geleden maar liefst. De nacht daarop volgend kwam de grote Watersnoodramp in Zeeland met zeer veel doden.' Deze tour zal plaatsvinden met het trio 3GEN3, mogelijk aangevuld met een strijk/blaas-kwartet of -kwintet. Afwachten geblazen dus!

Tickets voor de Courbois Courbois show van aankomende zondag zijn verkrijgbaar via deze link. Ook is er een Facebookpagina gecreëerd voor het evenement. 
 
zoeken
zoeken