Vergeet je werkgeheugen niet - Lucas van Merwijk

Vergeet je werkgeheugen niet - Lucas van Merwijk

De volledige reactie van Lucas voor het hoofdartikel in SWK 228

In Slagwerkkrant 228 (maart-april 2022) publiceerden wij een uitgebreid achtergrondartikel over Drums studeren. Aanleiding was een column in zusterblad Musicmaker. Gitarist Wim den Herder kwam daarin .....meer »»

Release van de week: King of the World - Royal Ten

Vandaag verschenen: 18 februari 2022

King Of The World is sinds de doorbraak in 2013 een zeer gewaardeerde live act die de nauwe grenzen van de blues met succes weet te overschrijden. Eerste drummer Fokke de Jong werd in 2013 vanwege zij.....meer »»

De Gewa G5 Studio elektronische set is nu verkrijgbaar!

Nieuwste, meer betaalbare serie Gewa elektronische drums

De GEWA G5 Studio 5 is de nieuwste high end elektronische drumset van Gewa, gericht op de gevorderde drummer die zich volledig wil richten op performance en niet de technische verfijningen en mogelijk.....meer »»

Release van de week: Psychonaut - Ferocious Fellowman

Vandaag verschenen: 4 februari 2022

Onlangs maakte Psychonaut uit het Belgische Mechelen indruk met zijn Eurosonic-showcase. Vandaag verschijnt een geremixte en geremasterde versie van hun EP 'Ferocious Fellowman' uit 2016......meer »»

North Sea Jazz maakt flinke serie namen bekend met ook al een aantal topdrummers

Nate Smith, Louis Cole, Arthur Hnatek, Ranjit Barot, Tyshawn Sorey e.v.a.

Het North Sea Jazz Festival trekt de stoute schoenen aan en laat vandaag weten dat ze voor een festival in vol ornaat gaan, 8, 9 en 10 juli in Ahoy Rotterdam, met een volle bak internationale acts. Wh.....meer »»

Release van de Week: Steve Vai - Inviolate

Vandaag verschenen - 28 januari 2022

Jeremy Colson is al bijna 20 jaar de vaste drummer van Steve Vai. En ook op Inviolate is hij weer aanwezig op vier tracks. De andere tracks zijn óf met door Vai geprogrammeerde drums óf met drumpart.....meer »»

Slagwerkkrant videoverslag: Tama 2022 modellen!

Exclusieve video met overzicht van de nieuwste Tama drums

Het is inmiddels een goede gewoonte: in januari presenteert Tama het productnieuws van het komende jaar. En wij begeleiden dat met een mooie video waarin we alles voor je op een rijtje zetten. Dit jaa.....meer »»

Verslagen en terugkijkvideo's van enerverend ESNS 2022 showcasefestival

Online-editie van Eurosonic Noorderslag - 19-22 januari 2022

Elke avond tientallen showcases van woensdag 19 januari tot en met zaterdag 22 januari, die gratis zijn te volgen via een livestream vanaf drie podia tegelijk. Dat is ESNS 2022, En voor professionals .....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken