Vergeet je werkgeheugen niet - Yoran Vroom

De volledige reactie van Yoran voor het hoofdartikel in SWK 228

Slagwerkkrant Plus 24-02-2022 15:22

In Slagwerkkrant 228 (maart-april 2022) publiceerden wij een uitgebreid achtergrondartikel over Drums studeren. Aanleiding was een column in zusterblad Musicmaker. Gitarist Wim den Herder kwam daarin met een prikkelend betoog. Kort samengevat: ‘Ons geheugen is nagenoeg onbeperkt. Ons werkgeheugen is echter juist zeer klein en daardoor snel overbelast. Voor een goed resultaat zou je dus in kleine, overzichtelijke stappen moeten studeren.’ Twaalf vooraanstaande drumleraren kwamen met een uitgebreide reactie, die we online volledig publiceren. Hieronder lees je de reactie van Yoran Vroom. De column uit Musicmaker kun je bekijken als je onder DOWNLOAD klikt op het pdf-icoon.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Slagwerkkrant 228, maart-april 2022. Vanaf vrijdag 25 februari in de winkel. Of je kunt deze editie nu al bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Slagwerkkrant op zonder verzendkosten.  
 

YORAN VROOM
Drumt o.m. bij Matthijs Gaat Door en Cory Henry; bracht onlangs soloalbum uit en is docent aan het conservatorium van Amsterdam

‘Ik geloof dat iedereen op zijn eigen manier dezelfde informatie verwerkt’
(foto Dennis Boxem)

 Ik heb alles gelezen en vind het een interessant artikel. Echter... Het is lastig om hier inhoudelijk op in te gaan, omdat ik werkelijk geloof dat iedereen op zijn eigen manier dezelfde informatie verwerkt. Volgens mij bedoelt de schrijver dat ook, maar om zoiets terug te brengen naar een enkele strategie vind ik lastig. Ik geloof best dat mijn werkgeheugen beperkt is, maar in mijn geval zou ik zeggen dat zich dat uit in het feit dat ik buiten muziek, of dingen die mij niet interesseren, minder functioneer en meer tijd nodig hebt om dingen goed te bevatten. Misschien is het geheugen niet beperkt, maar eerder specifiek – als dat niet hetzelfde is – en misschien is dat bewust zo. Ik weet niet of je hier iets aan hebt… Ik hoop dat het een mooi artikel wordt!

 
foto Jan Kloosterboer

 

Check de volledige reacties van de andere 11 drumdocenten

Vergeet je werkgeheugen niet - Davy Deckmijn

Vergeet je werkgeheugen niet - Dennis Boxem

Vergeet je werkgeheugen niet - Eddie Claessens

Vergeet je werkgeheugen niet - Hans Eijkenaar

Vergeet je werkgeheugen niet - Jeroen Vrolijk

Vergeet je werkgeheugen niet - Joost Patocka

Vergeet je werkgeheugen niet - Lucas van Merwijk

Vergeet je werkgeheugen niet - Mark Eeftens

Vergeet je werkgeheugen niet - Mira Burgers

Vergeet je werkgeheugen niet - Olaf Fase

Vergeet je werkgeheugen niet - Richard Moelker

 


Illustratie Lucie Milo

Slagwerkkrant 228 (maart-april 2022)
Vanaf 25 februari 2022 in de winkel
Of bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl

zoeken
zoeken