Vergeet je werkgeheugen niet - Davy Deckmijn

De volledige reactie van Davy voor het hoofdartikel in SWK 228

Slagwerkkrant Plus 24-02-2022 10:26

In Slagwerkkrant 228 (maart-april 2022) publiceerden wij een uitgebreid achtergrondartikel over Drums studeren. Aanleiding was een column in zusterblad Musicmaker. Gitarist Wim den Herder kwam daarin met een prikkelend betoog. Kort samengevat: ‘Ons geheugen is nagenoeg onbeperkt. Ons werkgeheugen is echter juist zeer klein en daardoor snel overbelast. Voor een goed resultaat zou je dus in kleine, overzichtelijke stappen moeten studeren.’ Twaalf vooraanstaande drumleraren kwamen met een uitgebreide reactie, die we online volledig publiceren. Hieronder lees je de reactie van Davy Deckmijn. De column uit Musicmaker kun je bekijken als je onder DOWNLOAD klikt op het pdf-icoon.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Slagwerkkrant 228, maart-april 2022. Vanaf vrijdag 25 februari in de winkel. Of je kunt deze editie nu al bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Slagwerkkrant op zonder verzendkosten.

DAVY DECKMIJN
Drummer van o.m. Zornik en Tom Helsen; in Slagwerkkrant Poll 2021 verkozen tot ‘Drumleraar van het jaar Benelux’

‘Spiergeheugen trainen is belangrijk’

Twee maten lijkt me kort door de bocht, maar ik ben wel mee met het idee dat erachter zit. Zowel voor mezelf als in mijn lessen werkt het beter als je kleinere hoeveelheden verwerkt. Als een ritme niet goed lukt dan splits ik het op. Bijvoorbeeld eerste twee tellen oefenen, daarna de andere twee tellen en ze nadien aan elkaar ‘kleven’.

Ook als ik in de les liedjes doe. Leerlingen maken vaak eenzelfde fout opnieuw. Dan neem ik dat stuk eruit om apart te oefenen.

Spiergeheugen trainen is belangrijk. Daarom is het beter van dagelijks even te oefenen, in plaats van en keer in de week vier uur achter elkaar.

Een excuus om niet of weinig te oefenen is vaak snel gevonden. Je moet voor jezelf de discipline hebben om er tijd in te steken.

 

Check de volledige reacties van de andere 11 drumdocenten

Vergeet je werkgeheugen niet - Dennis Boxem

Vergeet je werkgeheugen niet - Eddie Claessens

Vergeet je werkgeheugen niet - Hans Eijkenaar

Vergeet je werkgeheugen niet - Jeroen Vrolijk

Vergeet je werkgeheugen niet - Joost Patocka

Vergeet je werkgeheugen niet - Lucas van Merwijk

Vergeet je werkgeheugen niet - Mark Eeftens

Vergeet je werkgeheugen niet - Mira Burgers

Vergeet je werkgeheugen niet - Olaf Fase

Vergeet je werkgeheugen niet - Richard Moelker

Vergeet je werkgeheugen niet - Yoran Vroom

 


Illustratie Lucie Milo

Lees het volledige artikel in Slagwerkkrant 228 (maart-april 2022)
Vanaf 25 februari 2022 in de winkel
Of bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl

zoeken
zoeken