YouTube-kanalen voor drummers en percussionisten - deel 4
Stephen Taylor en Hello Kitty Sessions
Muzieknieuws 01-04-2019 12:02
YouTube is een oneindige bron van beeldmateriaal. Ook op muziekvlak heeft het platform veel te bieden en het aantal YouTube-kanalen op het gebied van muziek maken groeit. Een maand lang - op woensdag en vrijdag - gaan we verschillende YouTube-kanalen uitlichten.

door Willem Kniknie

In deze laatste editie van 'YouTube-kanalen voor drummers en percussionisten' featuren we de volgende Youtube-kanalen: 
Stephen Taylor
Hello Kitty Sessions

Waarom zou je als muzikant je tijd verdoen op internet? 
YouTube biedt de muzikant een groot aanbod aan lessen, tips, entertainment en meer. Dit alles is gratis en het biedt de mogelijkheid tot een nieuwe manier van dingen leren en inspiratie opdoen. 

We zullen de komende tijd tal van Youtube-kanalen featuren op onze site. 

Vermakelijk
Na de specifieke en wat serieuzere kanalen van afgelopen week, is het deze week tijd om je innerlijke muzieknerd ook te laten lachen of ontspannen. De YouTubers die hieronder behandeld worden zijn over het algemeen professionele muzikanten die YouTube mogelijk gebruiken als een extra bron van inkomsten of als een platform om hun dagelijkse creatieve uitspattingen te uitten. Verwacht deze week (tour)vlogs, humor en veel flitsende beelden. Dit zijn, volgens uw redacteur, de meest vermakelijke YouTube-kanalen voor de slagwerker.

Stephen Taylor
Dit kanaal is een prachtig naslagwerk voor elke slagwerker: veel gratis lessen, cursussen, tourvlogs en ook video’s om bij te relaxen. Stephen Taylor is een zware ervaringsdeskundige en hij weet zijn kennis op een luchtige en vermakelijke manier over te brengen op zijn kijkers. Check bijvoorbeeld eens een gratis lesje van deze drummer.

Of laat je vermaken met een wat meer creatieve video.

Hello Kitty Sessions
Aangezien het thema deze week vermakelijk is, wordt het tijd om het randje van de term vermaak eens op te zoeken. Het betreft bij de Hello Kitty Sessions geen kanaal, maar een playlist waarin enkele drumproducties verwerkt zijn. Ondanks dat de inhoud niet specifiek is gericht op drummers, is het zonde om niks met de betreffende video’s te doen. Wat kan je verwachten? Onder andere Mike Portnoy van Dream Theater die zware ritmes speelt op een minuscuul Hello Kitty drumstel.

Meer kijken?
Een maand lang rollen wij op onze site, op woensdag en vrijdag, een YouTubemuzikanten reeks uit. Vorige berichten uit deze reeks vind je hieronder: 

Middle 8, Vox Earworm en 12tone

Holistic Songwriting, Polyphonic en Rick Beato

Drumeo en Drum Beats Online

 - Vic Firth en DrumChannel.com 

- Songs Without Drums en Rdavidr