YouTube-kanalen voor drummers en percussionisten - deel 2
Vic Firth en DrumChannel.com
Muzieknieuws 22-03-2019 11:03
YouTube is een oneindige bron van beeldmateriaal. Ook op muziekvlak heeft het platform veel te bieden en het aantal YouTube-kanalen op het gebied van muziek maken groeit. Een maand lang - op woensdag en vrijdag - gaan we verschillende YouTube-kanalen uitlichten.

door Willem Kniknie

In deze editie featuren we de volgende Youtube-kanalen: 
Vic Firth
DrumChannel.com

Waarom zou je als muzikant je tijd verdoen op internet? 
YouTube biedt de muzikant een groot aanbod aan lessen, tips, entertainment en meer. Dit alles is gratis en het biedt de mogelijkheid tot een nieuwe manier van dingen leren en inspiratie opdoen. 

We zullen de komende tijd tal van Youtube-kanalen featuren op onze site.

Specifiek
Na de algemene YouTube-reeks die we vorige week op de site hebben gezet leggen we de focus deze week op specifieke YouTube-kanalen voor fervente drummers. De nadruk ligt bij deze kanalen op lesvideo’s, covers en allerlei informatie op jouw interesse-gebied. 

Doe je innerlijke drumnerd een plezier en neem even de tijd om onderstaande kanalen te checken.

Vic Firth
Stokkenmerk Vic Firth is ook zeer actief op YouTube. Voor drummers is het kanaal een prima bron van vermaak en inspiratie. Van korte lessen tot lange jamsessies: het komt op dagelijkse basis allemaal langs op dit kanaal. Check deze pittige cover eens.Maar vooral is Vic Firth momenteel heel actief met hun unieke VFJams. Bekijk hier de sessie met Mark Guiliana. 

<iframe width="480" height="270" src="https://www.youtube.com/embed/4xJqDHpHrnc" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe> 

DrumChannel.com
Met gratis lessen van onder andere Chad Smith en Stewart Copeland, zou er geen extra overtuiging nodig moeten zijn om het DrumChannel.com kanaal te checken. 's Werelds grootste drummers komen samen op dit YouTube-kanaal, in het leven geroepn door DW drums.

Bekijk maar eens het onderstaande item; Chad Smith die in gesprek gaat met Charlie Watts van The Rolling Stones.

Meer kijken?
Een maand lang rollen wij op onze site, op woensdag en vrijdag, een YouTubemuzikanten reeks uit. Vorige berichten uit deze reeks vind je hieronder: 

- Middle 8, Vox Earworm en 12tone

- Holistic Songwriting, Polyphonic en Rick Beato

- Drumeo en Drum Beats Online