YouTube-kanalen voor drummers en percussionisten - deel 1
Drumeo en Drum Beats Online
Muzieknieuws 20-03-2019 14:15
YouTube is een oneindige bron van beeldmateriaal. Ook op muziekvlak heeft het platform veel te bieden en het aantal YouTube-kanalen op het gebied van muziek maken groeit. Een maand lang - op woensdag en vrijdag - gaan we verschillende YouTube-kanalen uitlichten.

door Willem Kniknie

In deze editie featuren we de volgende Youtube-kanalen: 
Drumeo
Drum Beats Online

Waarom zou je als muzikant je tijd verdoen op internet? 
YouTube biedt de muzikant een groot aanbod aan lessen, tips, entertainment en meer. Dit alles is gratis en het biedt de mogelijkheid tot een nieuwe manier van dingen leren en inspiratie opdoen.

Ter lering en vermaak
Onlangs interviewden we gitarist Paul Davids. Deze Rotterdamse muzikant heeft ondertussen ruim één miljoen abonnees op zijn YouTube-kanaal en daarnaast is Davids gestopt met gitaarles geven om zich volledig te focussen op zijn YouTube-video’s. Op het kanaal van Paul Davids staan lessen, tips en vermakelijke filmpjes.

Uiteraard zijn er meer muzikanten te vinden op Youtube. We zullen de komende tijd tal van Youtube-kanalen featuren op onze site.

Specifiek
Na de algemene YouTube-reeks die we vorige week op de site hebben gezet leggen we de focus deze week op specifieke YouTube-kanalen voor fervente drummers. De nadruk ligt bij deze kanalen op lesvideo’s, covers en allerlei informatie op jouw interesse-gebied. 

Doe je innerlijke drumnerd een plezier en neem even de tijd om onderstaande kanalen te checken.

Drumeo
Dit Canadese YouTube-kanaal is al eerder behandeld op onze website, maar het is zonde om het niet te vermelden in deze lijst. Check hier ons stuk over Drumeo en klik op de video hieronder om tegelijk te luisteren naar Jonathan Moffett die een strakke performance neerzet van de hit Smooth Criminal. 

Drum Beats Online
Dit kanaal barst uit haar voegen van de gratis lessen en tips. Zeker voor beginnende drummers en drummers die inspiratie zoeken is dit kanaal boeiend. Naast de lessen en tips staan er op Drum Beats Online ook zaken als tourvlogs, drumbattles en drumcovers. Check deze video met enkele fills om indruk te maken op je omgeving.