YouTube-kanalen voor drummers en percussionisten - deel 3
Songs Without Drums en Rdavidr
Muzieknieuws 27-03-2019 11:50
YouTube is een oneindige bron van beeldmateriaal. Ook op muziekvlak heeft het platform veel te bieden en het aantal YouTube-kanalen op het gebied van muziek maken groeit. Een maand lang - op woensdag en vrijdag - gaan we verschillende YouTube-kanalen uitlichten.

door Willem Kniknie

In deze editie featuren we de volgende Youtube-kanalen: 
Songs Without Drums
Rdavidr

Waarom zou je als muzikant je tijd verdoen op internet? 
YouTube biedt de muzikant een groot aanbod aan lessen, tips, entertainment en meer. Dit alles is gratis en het biedt de mogelijkheid tot een nieuwe manier van dingen leren en inspiratie opdoen. 

We zullen de komende tijd tal van Youtube-kanalen featuren op onze site.

Vermakelijk
Na de specifieke en wat serieuzere kanalen van afgelopen week, is het deze week tijd om je innerlijke muzieknerd ook te laten lachen of ontspannen. De YouTubers die hieronder behandeld worden zijn over het algemeen professionele muzikanten die YouTube mogelijk gebruiken als een extra bron van inkomsten of als een platform om hun dagelijkse creatieve uitspattingen te uitten. Verwacht deze week (tour)vlogs, humor en veel flitsende beelden. Dit zijn, volgens uw redacteur, de meest vermakelijke YouTube-kanalen voor de slagwerker.

Songs Without Drums
Dit Nederlandse kanaal heeft nog niet veel abonnees, maar daar komt hopelijk spoedig verandering in. Mischa Porte heeft een creatieve invulling gevonden voor een drumcover: hij pakt een nummer waar geen drums inzitten en speelt er een eigen bedachte partij onder. Geef deze man wat liefde en abonneer op zijn kanaal.

Rdavidr
Dit YouTube-kanaal is informatief, maar ook ludiek. De sympathieke host heeft vele video’s omtrent drummen en alles wat ermee te maken heeft. Het aanbod van producties op dit kanaal is enorm: als je er eenmaal aan begint, is stoppen best lastig. Creatieve invalshoeken is een sterk punt van Rdavidr; zo zocht de beste man naar een oplossing om een koebel minder hard te laten klinken.

Meer kijken?
Een maand lang rollen wij op onze site, op woensdag en vrijdag, een YouTubemuzikanten reeks uit. Vorige berichten uit deze reeks vind je hieronder: 

Middle 8, Vox Earworm en 12tone

Holistic Songwriting, Polyphonic en Rick Beato

Drumeo en Drum Beats Online

 - Vic Firth en DrumChannel.com