Slagwerkkrant 158 juli-augustus 2010

«« Slagwerkkrant 159 september-oktober 2010

Inhoud Slagwerkkrant 158 juli-augustus 2010


Bauke Bakker [ hoofdartikelen pagina 22 ]

Hij speelt zich momenteel in de kijker in de band van singersongwriter Bertolf, maar deze singer-drummer heeft meer in zijn mars. Met zijn band Cool Genius mikt Bauke Bakker op waardering voor zijn eigen songs en zijn eigen stem.


Koen Lieckens [ hoofdartikelen pagina 24 ]

De doorbraak van K’s Choice begin jaren negentig was ook de doorbraak van Koen Lieckens. Na het uiteenvallen van de band bleef de Belgische drummer betrokken bij de soloprojecten van Sarah en Gert Bettens, en daarnaast bouwde hij een stevige reputatie op als docent en bandcoach (o.a. Rockacademie Tilburg). Nu is K’s Choice terug, en is er een boel veranderd. Een drummer met een mooi verhaal.


Martin Horntveth [ hoofdartikelen pagina 28 ]

Hij oogt als een drummende Viking, en dat is de drummer van de Noorse formatie Jaga Jazzist eigenlijk ook. Martin Horntveth, filmcomponist van beroep, plundert met zijn band zo’n beetje de gehele Europese en Amerikaanse muziektraditie leeg en komt met een klinkende mix die zo intens en creatief is als je van een stelletje woeste jazz-Noren mag verwachten.


Kijk- en luistertest met Steve Gadd [ hoofdartikelen pagina 32 ]

Waarom zou je je beperken tot een luistertest als je ook een kijk- en luistertest kunt doen? We legden drummonument Steve Gadd een selectie korte muziekvideo’s voor, en noteerden zijn commentaren. Gadd, die Nederland aandeed tijdens zijn Mission From Gadd-tournee, was wel in voor wat nieuws en kwam al snel in zijn ritme: een diepe, gedragen feel met soms een lekkere uitschieter.


John Engels 75 [ hoofdartikelen pagina 38 ]

Volgens velen is hij een van de grootste Nederlandse jazzdrummers ooit. En velen waren op 13 mei ook aanwezig in het Bimhuis om zijn 75ste verjaardag te vieren. Onder hen percussionist Jeroen de Rijk, die zich voor Slagwerkkrant onder de jazzprominenten mengde, op zoek naar mooie uitspraken over John Engels.


Taye Studio Birch Viper drums [ tests pagina 40 ]


Roland TD-12KX e-drums [ tests pagina 42 ]


Roland SPD-30 Octapad [ tests pagina 44 ]


Istanbul Agop 30th Anniversary bekkens [ tests pagina 46 ]


Ludwig Element SE drums [ tests pagina 48 ]


Paiste Alpha bekkens [ tests pagina 50 ]


LP shakers [ tests pagina 51 ]


Importeurs en reacties [ tests pagina 51 ]


Cesar Zuiderwijk / Olaf Fase [ cursussen pagina 53 ]

U vraagt wij spelen, deel 55, De gevulde kwart-tel II


Mark Eeftens [ cursussen pagina 55 ]

Spelen, deel 51, Steve Judd (Karnivool)


Alaor Soares [ cursussen pagina 57 ]

Sambavaria - deel 3, Partido alto


Giveaway [ en verder pagina 17 ]

Van Tycoon percussie mogen we drie maal een set Supremo conga\'s weggeven. Lees hier hoe je deze mooie trommels kunt winnen.


FortaRock rocks [ en verder pagina 18 ]

Het enige overgebleven openlucht metalfestival van Nederland op zaterdag 3 juli in Nijmegen. Gene Hoglan, Steve Asheim, Kerim Lechner, Eric Moore, Zbigniew Robert Promi n´ ski, Michael Thomas, Justin Foley, Stef Broks en Ed Warby blikken vooruit. Let op, je kunt ook kaarten winnen!


10 links tussen Bonham en jazz [ en verder pagina 30 ]

Om te begrijpen waar de magie van John Bonham vandaan kwam, moet je dieper graven dan de vele verhalen over drank, knokpartijen en kapotgeslagen drumstellen. Bruno Meeus onderzocht de jazzinvloeden in spel en sound van de rocklegende.


Recensies [ en verder pagina 58 ]


Agenda [ en verder pagina 70 ]


Slagwerkkrant Service Station [ en verder pagina 73 ]

Met alles over onze events, Slagwerkwereld.com, Shop en Colofon


Opmaat [ en verder pagina 8 ]

Met Bram de Wijs, Mark Schilders, Gerri Jäger, Eric Kretz (Stone Temple Pilots), Martin van Duynhoven, Christian Vander (Magma), clinictour Oscar Kraal, Lief & Leed, de Notenbalkentip en Kort Nieuws


De Doka van Kim [ en verder pagina 81 ]

Kim Weemhoff hoedt zich voor de gevaren van het specialisme, hoort stemmen en raakt bijna uit balans.


zoeken
zoeken