Slagwerkkrant 157 mei-juni 2010

«« Slagwerkkrant 158 juli-augustus 2010

Inhoud Slagwerkkrant 157 mei-juni 2010


Stanton Moore [ hoofdartikelen pagina 20 ]

Met zijn band Galactic bracht hij onlangs het nieuwe album Ya-ka-may uit en binnenkort verschijnt er een nieuw lestotaalpakket van zijn hand: Groove Alchemy. Reken maar dat New Orleansspecialist Stanton Moore daarop weer de verf van de muren groovet met zijn vette stoomfunk. Check ook de cursus Spelen op pagina 55.


George Kollias [ hoofdartikelen pagina 24 ]

De grensverleggende deathmetaldrummer George Kollias heeft geen kungfu-achtige rituelen om zijn conditie op peil te houden. Elke avond blastbeats van 280bpm neerzetten is training genoeg. Wat oefent de Griekse drummer dan wel? Pop, rock, jazz en vooral fusion om zijn groove te verbeteren. Een onthullend gesprek.


Cyro Baptista [ hoofdartikelen pagina 33 ]

Voor grootheden als Sting, Herbie Hancock en Bobby McFerrin is hij de ideale sideman, maar als bandleider komt percussionist Cyro Baptista pas echt in z’n element. We spraken de Braziliaan naar aanleiding van de concerten met zijn eigen formatie Banquet Of The Spirits in mei.


Gerald Heyward [ hoofdartikelen pagina 34 ]

Hij lijkt er wat jong voor, maar toch wordt Gerald Heyward beschouwd als de godfather van het gospeldrummen. Hoe dat kan? Een opwindende combinatie van intense groove en intimiderende techniek die het ook buiten de kerk uitstekend doet (Mary J. Blige, Janet Jackson, Beyoncé).


Pierre Courbois [ hoofdartikelen pagina 38 ]

In 2008 werd hij gelauwerd met de VPRO/Boy Edgar Prijs en april dit jaar werd Pierre Courbois zeventig. Hij viert dit op gepaste wijze: met optredens van zijn kwintet en de uitgave van het boek Révocation, een verzameling artikelen over Courbois door diverse schrijvers en collega’s. We zochten de jazzdrummer op in zijn woonboot bij Arnhem.


Kirchhoff Artist Bubinga drums [ tests pagina 40 ]


Evans EC2 SST vellen [ tests pagina 43 ]


Korg Wavedrum WD-X e-percussie [ tests pagina 44 ]


Meinl framedrums [ tests pagina 46 ]


Zildjian NAMM-nieuws [ tests pagina 48 ]


Alesis DM10 Pro e-drums [ tests pagina 50 ]


Importeurs en reacties [ tests pagina 51 ]


Cesar Zuiderwijk / Olaf Fase [ cursussen pagina 53 ]

U vraagt wij spelen, deel 54, De gevulde kwart-tel I


Mark Eeftens [ cursussen pagina 55 ]

Spelen, deel 50, Stanton Moore


Alaor Soares [ cursussen pagina 57 ]

Sambavaria - deel 2, Afoxé en sambareggae


Giveaway [ en verder pagina 19 ]

We geven een bijzondere set Zildjian K Custom Session bekkens weg; ze werden speciaal gesigneerd door Steve Gadd. Lees hier hoe je deze mooie prijs kunt winnen.


Musikmesse Frankfurt 2010 [ en verder pagina 26 ]

Er waren dan misschien wat minder merken van de partij dan tijdens de vorige editie, maar de merken die er waren hadden goede zin en pakten flink uit. Een verslag.


Recensies [ en verder pagina 58 ]

Met cd’s, dvd’s, boeken, concerten en de column van Michael Schack


Agenda [ en verder pagina 69 ]


Slagwerkkrant Service Station [ en verder pagina 70 ]

Met alles over onze events, Slagwerkwereld.com, Postorders, Shop en Colofon


Opmaat [ en verder pagina 8 ]

Met Ivo Wijers, Robin Faas, Janco van der Kaaden, Jamhub, Clint Marana (Crowded Beats), nieuwe snare Siawash Aramboo, Clinics Oscar Kraal, Lief & Leed, de Notenbalkentip en Kort Nieuws


De Doka van Kim [ en verder pagina 81 ]

Kim Weemhoff blikt terug op de seventies, toen alles beter was. Nou ja, behalve de spullen en de muziekwinkels dan natuurlijk...


zoeken
zoeken