Slagwerkkrant 159 september-oktober 2010

«« Slagwerkkrant 160 november-december 2010

Inhoud Slagwerkkrant 159 september-oktober 2010


Markus Berka [ hoofdartikelen pagina 26 ]

Drummen in het circus; het is niet het eerste waar je aan denkt. Het Duitse werkpaard Markus Berka leidt ons rond in de wereld van Circus Roncalli, toont ons zijn indrukwekkende set-up in de nok van de circustent, en verrast ons met zijn getructe en supermuzikale partijen en invullingen. Circusdrummen met Beatles-invloeden.


Steven van Havere [ hoofdartikelen pagina 30 ]

Bijna ongemerkt heeft Steven van Havere zich in de absolute Belgische top genesteld. Als vaste drummer van bands als Hooverphonic en Arid valt hij van het ene Europese succes in het andere. Een veelzijdige drummer met roots in de rocktraditie: ‘Tegenwoordig heb je te maken met een cleane sound en met quantizing. Die cleanheid zie je terug in de showbusiness.’


Kornél Horváth [ hoofdartikelen pagina 32 ]

De Hongaarse percussionist Kornél Horváth heeft een totaal eigen touch. Geen wonder als je jezelf zo goed als autodidact latinpercussie en Indiase tabla probeert eigen te maken achter het ijzeren gordijn. Zijn creativiteit vaarde er wel bij, en hij ontwikkelde zelfs zijn eigen ‘raghanded’ speeltechniek.


Phil Selway & Taylor Hawkins: banddrummers op solopad [ hoofdartikelen pagina 34 ]

Hoe vaak komt het voor dat drummers van een topband succesvol op de solotoer gaan? Niet bijster vaak... Als dan in één keer twee bekende banddrummers met een eigen album op de proppen komen, wordt onze nieuwsgierigheid wel getriggerd. Phil Selway van Radiohead debuteert met zijn eerste liedjesalbum Familial en Taylor Hawkins van Foo Fighters brengt met The Coattail Riders z’n tweede album Red Light Fever uit. Slagwerkkrant vroeg beide drummers naar hun beweegredenen, hun verwachtingen en hun passie voor de drums.


Uitslag Slagwerkkrant Poll 2010 [ hoofdartikelen pagina 41 ]

De lezers van Slagwerkkrant en de bezoekers van Slagwerkwereld.com hebben gesproken. Lees hier het verrassende resultaat.


PDP Mainstage drums [ tests pagina 44 ]


Meinl Byzance bekkennieuws [ tests pagina 47 ]


Ddrum Reflex drums [ tests pagina 50 ]


Sabian rides [ tests pagina 53 ]


Tycoon percussie [ tests pagina 54 ]


Remo Vintage Emperor en Ambassador X vellen [ tests pagina 57 ]


Gretsch Full Range snaredrums [ tests pagina 58 ]


Importeurs en reacties [ tests pagina 59 ]


Cesar Zuiderwijk / Olaf Fase [ cursussen pagina 63 ]

U vraagt wij spelen, deel 56, De gevulde kwart-tel III


Mark Eeftens [ cursussen pagina 65 ]

Spelen, deel 52, Dirk Verbeuren (Soilwork)


Alaor Soares [ cursussen pagina 67 ]

Sambavaria, deel 4, Maracatú met samba


Giveaway [ en verder pagina 17 ]

Wij geven een set Paiste Alpha Metal bekkens weg. Lees hier hoe je deze letterlijk schitterende metalbekkens kunt winnen.


Verslag North Sea Jazz [ en verder pagina 18 ]

Een zware Slagwerkkrantdelegatie bezocht dit jaar het North Sea Jazz Festival, en kwam terug met een boel foto’s en evenzovele verhalen.


Fotoverslag Meinl Drum Festival 2010 [ en verder pagina 60 ]

Wij bezochten het drumfestival van de Duitse fabrikant in Gutenstetten, met o.a. Damien Schmidt, Benny Greb en Thomas Lang. Bekijk hier het fotoverslag.


Recensies [ en verder pagina 69 ]

Met cd’s, dvd’s, boeken, Op Je Oren en de column van Michael Schack


Agenda [ en verder pagina 77 ]


Slagwerkkrant Service Station [ en verder pagina 78 ]

Met alles over onze events, Slagwerkwereld.com, Shop en Colofon


Opmaat [ en verder pagina 8 ]

Met Seth van de Loo, Kees Schaper, Lars Beuving, Jason Gerlings systeem voor gehandicapte drummers, Revolution Firefly en Stick Silo, Mike Schäperclaus over Drum Affairs, IM Michel Morvan, Mad Drummer Steve Moore, Lief & Leed, de Notenbalkentip, Kort Nieuws en Kort Productnieuws


De Doka van Kim [ en verder pagina 89 ]

In de drogisterij van het leven moet iedereen aan de pil. Kim Weemhoff komt met een dubbel nieuwtje, maakt een sinistere comeback en sluit af met vier cosmetische tips.


zoeken
zoeken