Milford Graves

Milford Graves

Rennaissance man achter de drums

In Slagwerkkrant 138, maart-april 2007, kun je het interview lezen met drumechtpaar Susie Ibarra en Roberto Rodriguez. Wie Susie Ibarra’s spel onder de loep neemt, komt onherroepelijk uit bij een van .....meer »»

Keith Carlock notenwerk

Extra’s bij de pagina Spelen in Slagwerkkrant 138

In Slagwerkkrant 138 behandelt Mark Eeftens het livewerk van Keith Carlock. De nadruk ligt hierbij op groovy funk met stukjes fusion en een scheut drum ’n’ bass. Het geheel wordt overgoten met een sau.....meer »»

Drumsetcursus Groupings

door Paul Castricum en Hans Cleuver

In Slagwerkkrant 138 zijn Paul Castricum en Hans Cleuver een nieuwe, vierdelige cursus gestart over het integreren van de ingetrapte hihat. Een beroemd voorbeeld van een smaakvolle toepassing van de i.....meer »»

Eric Ineke

uit Slagwerkkrant 34, nov-dec 1989

In Slagwerkkrant 138 (maart-april 2007) wordt Eric Ineke’s 60e verjaardag en éérste cd onder eigen naam gevierd met een interview. In Slagwerkkrant 34, die eind oktober 1989 uitkwam, verscheen het eer.....meer »»

Joost Lijbaarts internationale tourdagboeken

Van Bolivia tot Iran

In het Slagwerkkrant januari-februarinummer 2007 vind je een interview met jazzdrummer Joost Lijbaart. Zijn carričre heeft hem de laatste vijf jaar tot in de verste uithoeken op tournee gebracht. Hij .....meer »»

Slagwerkkrant Plus artikelen nr. 137

Transcripties, audio en video

In Slagwerkkrant Plus vind je alle extra’s ten opzichte van wat tweemaandelijks in Slagwerkkrant verschijnt. Vind makkelijk je weg en surf er lekker doorheen met onderstaande links naar de pagina’s op.....meer »»

The Big Bang: audio, video en interviews

Slagwerkfestival The Big Bang komt eraan! Van 22 tot en met 26 februari in vijf steden door heel Nederland. In Slagwerkkrant januari-februari is de Big Bang Special bijgesloten met de volledige progra.....meer »»

Greg Errico’s extra funkgrooves

In het artikel over de grooves bij Sly Stone - met drummers Greg Errico en Andy Newmark (en de Rhythm Ace) - stond een aantal fraaie notenvoorbeelden, genoteerd door Mark Eeftens. We konden ze in het .....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken