NAMM 2015 - Dag 1

NAMM 2015 - Dag 1

De hoogtepunten van de eerste beursdag.

Het is weer tijd voor de NAMM show; 's werelds grootste muziekbeurs die ieder jaar gehouden wordt in een zonovergoten Anaheim. In de volgende Slagwerkkrant (editie maart-april) lees je natuurlijk een .....meer »»

Dallas Taylor overleden

Drummer Crosby Stills Nash & Young werd 66 jaar oud

De drummer die begin jaren zeventig furore maakte in de band van het illustere West Coast-rockgezelschap Crosby Stills Nash & Young, is op 18 januari overleden aan de gevolgen van een niet nader beken.....meer »»

Cajonworkshops van Paquito Gonzalez in januari

Workshops tijdens de Flamenco Biënnale

Percussionist, en vooral cajonspeler Paquito González komt in verband met de Flamenco Biënnale in januari 2015 naar Nederland voor een aantal concerten. Hij geeft echter even graag les en de cajonwork.....meer »»

Spelen met Zach Danziger - extra's

Meer transcripties bij de cursus in Slagwerkkrant 185

Voor zijn vaste cursus "Spelen" ging Mark Eeftens in Slagwerkkrant 185 (jan-feb 2014) aan de slag met de zeer persoonlijke drumstijl van Zach Danziger. Hier op Slagwerkkrant Plus presenteert hij nog e.....meer »»

Eurosonic Noorderslag drummers

Groningen, 14 tot en met 17 januari

Als ieder jaar is het Noorderslag festival in Groningen in de voorverkoop uitverkocht. Elk jaar worden in januari de spraakmakendste Nederlandse pop- en rockacts van het moment gepresenteerd in een ti.....meer »»

Video's Sandlane Sessions met Cesar Zuiderwijk

Cesar Zuiderwijk en engineer/mixer John Sonneveld produceren twee tracks

Cesar Zuiderwijk was 17 november te gast bij onze Sandlane Sessions, in gezelschap van legendarische producer John Sonneveld. De video’s van de opnamesessies vind je in dit artikel.
In Sandlane Se.....meer »»

Nienke Kollias blijft scherp

Nieuwe ep en videoclip met Tarzan’s My Daddy

Met "Within Your Rights" heeft Tarzan’s My Daddy een nieuwe ep uitgebracht waarop de twee rockmeiden opnieuw laten horen dat ze als gitaar/drum-duo een behoorlijk heftige eigen sound hebben. Nienke Ko.....meer »»

Video Keith Carlock op workshopfestival Aan de Slag

Een spectaculaire groove-solo tijdens Tromp Percussion

Zondag 9 november was het een dag lang workshoppen geblazen op Aan de Slag tijdens Tromp Percussion Eindhoven. In dit artikel kun je de video bekijken die we maakten van de spectaculaire groove-solo v.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken