De Nammshow 2016 komt er aan!
Preview met ATV, DW, Vater, Vic Firth, Paiste, Dream Cymbals
Merknieuws 16-01-2016 01:06
Aanstaande donderdag gaat hij van start, de NAMM-show. Het is de belangrijkste muziekbeurs ter wereld en net als ieder jaar is Slagwerkkrant weer van de partij. Los Angeles is een paar dagen lang het centrum van de muziekwereld, als alle grote merken hun nieuwe producten bekend maken.
Wij zetten hier alvast de nieuwtjes die nu al zijn uitgelekt op een rijtje.

Er komt wederom heel veel productnieuws aan deze NAMM-show. Veel weten we al, maar mogen we -flauw- nog niet vertellen.  'Onder embargo' heet zoiets. De pers mag het nieuws alvast weten zodat ze hun werk kunnen voorbereiden, zolang ze het niet voor de show publiceren. Vrijwel ieder jaar zijn er wel een aantal merken die zelf alvast het nieuws voortijdig online zetten, maar dit jaar is het opvallend stil.

Toch zijn er wel een aantal nieuwtjes die we je zeker niet willen onthouden. 

We beginnen maar met het meest opvallende nieuws van de afgelopen weken. Een nieuw elektronica bedrijf genaamd ATV Corporation lanceerde namelijk onlangs haar eerste drummodule: de aD5. Het bedrijf is opgezet door niemand minder dan Ikutaro Kakehashi, de oprichter van Roland! Kakehashi ging in 2013 met pensioen, en begon vervolgens nog maar eens een eigen bedrijf. Als demonstrateur trok het merk Roland oud-gediende Mike Snyder aan. De eerste filmpjes staan online en zijn veelbelovend. Bekijk de aD5 in de onderstaande video

 

DW maakte begin november al een nieuwe houtsoort in de collector-serie bekend: eiken. De Pure Oak heeft toms  gemaakt van zeven lagen eikenhout, floortoms en bassdrums van acht lagen en snaredrums van 11 lagen, allen zonder versteviginsranden. John Good maakte van de gelegenheid gebruik om een complete rondleiding door de fabriek te geven. Hij duurt ongeveer een half uur, maar het is zeker de tijd waard. 

 

 

Mike Mangini verwisselde zijn Zildjian stok voor een signature model bij Vater. En dat is wel een heel bijzondere stok geworden. Hij wordt namelijk van achteraf gezien naar voren breder, totdat je bij de nek aankomt. Volgens Mangini zorgt deze 'Wicked Piston' stok voor een optimale balans. 

Ook bij Vic Firth zijn er een aantal nieuwe signature modellen waaronder wel een héél opmerkelijke: Keith Moon. Vic Firth werkte samen met de nabestaanden van Moon om zo tot een stok te komen die Moonie zou bevallen. Ook Ray Luzier, Chris Coleman en Skillet-drumster Jen Ledger kregen een eigen stok.  

Paiste komt met heel veel, heel grote bekkens. Onder andere in de 2002 serie. Het is de 45ste verjaardag van de 2002 serie en de Black Big Beat bekkens zijn daarom voorzien van het zwarte 2002 logo. De Big Beat bekkens zijn volgens Paiste Multi-Purpose. Je mag zelf bedenken hoe je ze gebruikt; als crash, ride of hihat. Ze zijn verkrijgbaar in 18" tot en met 24" en ook per twee in 15" en 16". 

Dream Cymbals komt met de Try-hat, een set van drie hihatbekkens; een uit de Energy reeks, een uit de Bliss en een uit de Contact reeks. Je kunt zelf naar hartelust combineren en bepalen wat je als boven- en onderbekken gebruikt. Om wisselen te vergemakkelijken worden de bekkens geleverd met een extra hihatclutch en een handige tas voor vervoer. De Try-hat is verkrijgbaar in 13" en 14"  

Zoals gezegd, er zit nog heel veel aan te komen. Zoals ieder jaar houden we je tijdens de NAMM-show uitgebreid op de hoogte. Volg ons op Facebook en Twitter, en kijk iedere dag even naar de uitgebreide dagverslagen hier op de site. De NAMM-show, 21 tot en met 24 januari in Los Angeles.