30 Donkere Dagen Workout - alle video's en meer
video's bij het hoofdartikel in Slagwerkkrant 191
Slagwerkkrant Plus 19-12-2015 08:12
Normaal gesproken zijn de artikelen op Slagwerkkrant Plus leuke extra's bij de verhalen in het magazine. In ons 19-pagina's lange hoofdartikel "30 Donkere Dagen Workout" in Slagwerkkrant 191 (jan-feb 2016) zijn de video's die we hier online hebben gezet echter een essentieel onderdeel van het workout-programma. Alle oefeningen worden namelijk voorgespeeld op een bijbehorende video; bekijk alles in het artikel hieronder. Daarnaast hebben we een flink aantal toepasselijke educatieve hoofdartikelen uit het Slagwerkkrant-archief voor je klaargezet (onder de knop DOWNLOADS). Klik op de pdf-icoontjes om ze te bekijken. Tot slot kunnen beginnende drummers zich (voordat ze beginnen aan de workout) nog een beetje inwerken met behulp van de Rhythm-serie "Drum Essentials".

 

Alle video's
In onderstaande online bijlage bij het hoofdartikel 30 Donkere Dagen Workout vind je per 'Periode' steeds alle video's bij de oefeningen. Let wel, we hebben een kleine noodgreep toegepast: alle video's worden gespiegeld weergegeven. Waarom? De drummer die alle oefeningen op de video's voorspeelt, is linkshandig. Dat is al niet echt handig als visueel speelvoorbeeld, maar aangezien veel oefeningen in het notenschrift ook nog een handzetting hebben (b.v. RLRR LRLL), werd het helemaal onnavolgbaar. Hierdoor zijn natuurlijk wel alle logo's op bekkens en trommels (en ook de Vic Firth hoofdtelefoon) gespiegeld, evenals het logo "Rhythm Exclusive drumlesson".
Het totale artikel werd eerder gepubliceerd in het Engelse blad Rhythm (#246, september 2015). De redactie van Slagwerkkrant heeft het verhaal vertaald, bewerkt en hier en daar het nodige toegevoegd. Ook verwijzen we in het artikel regelmatig naar de grote educatieve specials die we eerder publiceerden in Slagwerkkrant; je vindt ze hier online verzameld.


Bekijk hier de video's van Periode 1
Dag 1 tm 5 (dag 6 is een rustdag)

Loading the player ...

Bekijk hier de video's van Periode 2
Dag 7 tm 11 (dag 12 is een rustdag)

Loading the player ...

Bekijk hier de video's van Periode 3
Dag 13 tm 17 (dag 18 is een rustdag)

Loading the player ...


Bekijk hier de video's van Periode 4
Dag 19 tm 23 (dag 24 is een rustdag)

Loading the player ...


Bekijk hier de video's van Periode 5
Dag 25 tm 27

Loading the player ...


Verhalen uit Slagwerkkrant-archief
De extra Slagwerkkrant-archiefartikelen die we in de tekst steeds aanboden, vind je linksboven onder de knop DOWNLOADS. Hieronder een overzicht:

• archiefartikel Word een betere drummer
Deze special uit Slagwerkkrant 170 (2012) wordt al genoemd in de inleiding van het  hoofdartikel. Je vindt tal van adviezen, oefeningen en tips om je drumspel te verbeteren, en veelzeggende quotes van bekende drummers. 

• archiefartikel Get a grip
In het hoofdstuk VOOR JE BEGINT suggereren we onder het kopje Grip houden dit Hoofdartikel uit Slagwerkkrant 137 (2007), vol wetenswaardigeden, tips en oefeningen voor een goede stokkengrip.

• archiefartikel Bescherm je oren
Dit hoofdartikel uit Slagwerkkrant 174 (2013) is een betoog om je gehoorbescherming serieus te nemen, met veel uitleg en advies en een overzicht van de bestaande mogelijkheden en producten. Het komt voorbij in in het hoofdstuk VOOR JE BEGINT onder het kopje Plugged of unplugged.

archiefartikel Bass boven bass
Dit hoofdartikel uit Slagwerkkrant 129 (2005) vol tips, oefeningen, weetjes en soundadviezen over je bassdrum(spel) noemen we als extra bij de Time-oefening met onafhankelijke bassdrum van Dag 5 (Periode 1).   

• archiefartikel Sounds maken
Bij de laatste rustdag (Dag 30, Periode ) wordt dit Hoofdartikel uit Slagwerkkrant 175 (2013) voorgesteld: 'Zo krijg je weer een hele bak inspiratie om je nieuw verworven vaardigheden totaal anders te laten klinken met een heel stel originele tips voor alternatieve drumgeluiden uit je standaard set.'

Good-Night Guide
In het kader Slapend je focus aanscherpen zegt Lisa Artis van The Sleeping Counsil: 'In onze folder Good-Night Guide vind je een lijstje met consumpties waar je slechter of juist beter van slaapt, en geven we tips voor ontspanning en rustig ademen, en leren we je dealen met notoire wakkerhouders als stress en kopzorgen.'Ook deze gids vind je als pdf-bestand onder DOWNLOADS

 

Video's voor beginners
Bij de uitleg over de drie niveaus (Beginners, Gemiddeld en Gevorderd) staat onder Beginners: 'Je drumt nog niet zo lang, maar snapt de basics (zo niet, bekijk dan eerst de serie Drumming Essentials-video’s die we op Slagwerkkrant Plus hebben geplaatst)'. Hieronder zie je de eerste van die serie; hij gaat over spelen met matched grip. 

Bekijk hier de video Drumming Essentials - Matched grip

Bekijk in dit aparte online artikel de volledige videoserie Drumming Essentials met video's over:
• matched en traditional grip
• kwart, achtste en zestiende noten
• ostinato's
• uitleg over drumvellen
• basic rock-, funk-, shuffle- en jazzbeats


 

 Bekijk het volledige hoofdartikel 30 Donkere Dagen Workout in Slagwerkkrant 191 (januari-februari 2016)