NAMM show 2016 - Dag 3 verslag
De kwaliteit straalt er vanaf: DW, Turkish, Alesis, Pearl en Ludwig.
Merknieuws 23-01-2016 13:01
Slagwerkkrant is nog steeds op de NAMM show en na drie dagen beurs kunnen we de balans opmaken: hoe staat het er dit jaar voor. Qua hoeveelheid producten is er zeker geen klagen, en ook de kwaliteit straalt er bij de meeste nieuwe instrumenten vanaf. Als er dan een kritische noot gekraakt moet worden is het hoogstens dat er betrekkelijk weinig risico wordt genomen. Echt gekke dingen komen we nauwelijks tegen. Voor nu maakt dat echter helemaal niets uit, want voordat wij weer richting Nederland vertrekken trakteren we nog op een paar mooie beursnieuwtjes van DW, Turkish, Alesis, Pearl en Ludwig.

DW introduceert een nieuwe ICON snaredrum waarvan de opbrengsten net zoals bij de vorige modellen naar een goed doel gaan. Deze keer was het de beurt aan Mick Fleetwood, en die koos de coverfoto van het legendarische Fleetwood Mac album Rumours als uitgangspunt voor zijn snaredrum. Alle figuren die je op de ketel ziet staan zijn wederom opgebouwd uit verschillende soorten houtinlay. Waanzin...

 Turkish
cymbals heeft een reeks bekkens speciaal ontworpen voor percussionisten. De set werd ontwikkelt met percussionist Jared Cagwin. De bekkens spreken snel aan en zijn zowel met stokken als handen en mallets goed te bespelen. Opvallende bekkens in de reeks zijn een paar zwaar vervormde crashes, en een drietal minibekkentjes zonder cup, die verrassend veel draagkracht hebben. 

Alesis heeft een nieuwe toplijn op het gebied van elektronische drums: Strike. De Strike sets zijn er in twee soorten: een iets betaalbaardere vijfdelige Strike Zone, en een grote zesdelige Strike Pro. De pads van de sets hebben allen gaasvellen, de bekkens zijn volledig opnieuw ontworpen, en de module heeft een aantal indrukwekkende specificaties. Denk daarbij aan 1000 ingebouwde klanken, een groot helder Lcd-scherm en edit-functionaliteit via de computer. Helaas zijn de sets die op de NAMM stonden nog niet af. Je kunt er wel naar kijken, maar er nog niet naar luisteren. Volgens Alesis zijn de sets in het tweede kwartaal 2016 leverbaar. Wij houden het voor je in de gaten. Pearl
viert dit jaar zijn 70ste verjaardag, en die zetten ze kracht bij door zo'n beetje alle drumsets die ónder de Reference kits zitten te vervangen. De meest opvallende zet? Het merk draait de Vision reeks de nek om. Daarvoor in de plaats komt de Decade, een set met esdoorn ketels, een mooie matgelakte finish, en een heel scherpe prijs. Meer binnenkort in Slagwerkkrant. 

Ludwig komt met een bijzondere gehamerde versie van de Acrolite snaredrum. De gewone Acro was al behoorlijk droog, De gehamerde variant voegt daar nog een flink stuk aan toe. De klank is daarnaast ook een stukje complexer. Ook nieuw is een hoogglanzend gepolijste copperphonic. De heeft dezelfde naadloze ketel als de bekende Supraphonic, maar dan gemaakt van koper. 

Dit was het voor wat betreft onze live-verslaggeving van de NAMM show. Dit en nog heel veel meer nieuws lees je ook terug in de maart - april editie van Slagwerkkrant die ongeveer 20 februari in de winkel ligt.

Wil je de eerdere Namm-verslaggeving teruglezen?  Klik dan hier voor onze preview, hier voor het verslag van dag 1 en hier voor het verslag van dag 2. En een hele mooie serie extra foto's bij het verslag in Slagwerkkrant 192, maart 2016, vind je hier.