Slagwerkkrant 171 augustus-september 2012

«« Slagwerkkrant 172 november-december 2012

Inhoud Slagwerkkrant 171 augustus-september 2012


Alberto de Hond & Steve Boston [ hoofdartikelen pagina 34 ]

In het vorige nummer meldden we al de release van cddvd- box Ritmo Natural. Dit muzikale document verhaalt over de geschiedenis van de latinjazz en Afro-Cubaanse muziek in Nederland aan de hand van de vermaarde Surinaams-Nederlandse groep Ritmo Natural. Percus sionisten Alberto de Hond en Steve Boston ontpopten zich in dit gezelschap als ware latinpioniers. Zij vertellen nog een keer hun eigen verhaal.


De Beenhouwerij [ hoofdartikelen pagina 38 ]

Gerrit De Cock en Reinert D’Haene touren door België en Nederland met Binnen Zonder Kloppen, een humoritmisch spektakel met hoogtepunten van vijftien jaar Beenhouwerij. Ooit begon het duo als een vriendelijke parodie op Slagerij Van Kampen, maar al snel groeiden de twee slagwerkers uit tot ritmische theaterdieren met een eigen gezicht. Hoe hou je slagwerkhumor vijftien jaar leuk?


Matt Halpern [ hoofdartikelen pagina 40 ]

Matt Halpern van de Amerikaanse band Periphery is een opvallende metaldrummer. Niet alleen vanwege zijn onwaarschijnlijk kleine kit, maar ook door zijn metalgrooves in hiphopstijl, bizarre bassdrumpatronen en een pulsgevoel waar een heipaal nog een punt aan kan zuigen. Stef Broks stapte op zijn djentcollega af voor een goed gesprek.


Adam Deitch [ hoofdartikelen pagina 44 ]

Hij noemt zichzelf een kick-snare-hihat-man, en inderdaad is Adam Deitch een ware groove-specialist. Zijn specialiteit? Dance- en hiphopgrooves tot in elk sound- en timingdetail neerzetten op een akoestische kit. Maar even gemakkelijk speelt hij jazz met John Scofield, of produceert hij vette rapbeats voor 50 Cent. We ontmoetten de Amerikaanse drummer op de D-Day Drummers Meeting in Meppel, waar hij ons voorstelde aan zijn (drummende) ouders.


PDP Concept Maple drums [ tests pagina 50 ]


Pearl Throne Thumper monitorsysteem [ tests pagina 54 ]


Zildjian Gen16 e-bekkennieuws [ tests pagina 56 ]


Schlagwerk Cajón Pedal en Cajómic [ tests pagina 59 ]


Meinl bekkennieuws [ tests pagina 60 ]


Wincent stokken [ tests pagina 63 ]


Remo Clear Vintage Emperor vellen [ tests pagina 65 ]


Importeurs en reacties [ tests pagina 65 ]


Cesar Zuiderwijk / Olaf Fase [ cursussen pagina 67 ]

U vraagt wij spelen, deel 68, Moeller voor de voetjes II


Mark Eeftens [ cursussen pagina 69 ]

Spelen, deel 64, Adam Deitch


Richard Moelker & Richard Heijerman [ cursussen pagina 70 ]

Gelaagd spelen, deel 5, Funk a gogo in lagen


Giveaway [ en verder pagina 20 ]

We geven een bijzondere Sabian bekkenset weg uit de Players Choiceselectie van 2012. Lees hier hoe je deze unieke bekkens – ze zijn in geen enkele winkel te koop – kunt winnen.


North Sea Jazz 2012 [ en verder pagina 24 ]

Een uitgebreide Slagwerkkrant-delegatie bivakeerde drie dagen op North Sea Jazz. We lieten ons verrassen door een enthousiast orakelende Omar Hakim, door een nieuwe Spaanse drummer bij Wayne Shorter, door de kleinzoon van Roy Haynes die de sterren van de hemel drumt, en zo veel meer... Een uitgebreid verslag met foto’s, verhalen en interviews.


Meinl Drum Festival 2012 [ en verder pagina 42 ]

Spierballenvertoon, grappen en grollen in Gutenstetten. Hoogtepunten


Uitslag Slagwerkkrant Poll 2012 [ en verder pagina 48 ]

Wie waren het afgelopen jaar volgens jullie de beste slagwerkers, en wat waren de beste spullen. Je leest het op deze pagina’s.


Recensies [ en verder pagina 73 ]

Met cd’s, boeken en Op Je Oren


Opmaat [ en verder pagina 8 ]

Met Joost Wesseling, Bob Hogenelst, Simon Segers, Repetities A Drummers Night, Sietse Huisman, Cornel Hrisca-Munn, Robbert van Hulzens Elephant Song, Matt Halpern’s Bandhappy, Hans Eijkenaars Drum Loops HD, Ahead ACME oordoppen, Stefan Kruger met Joe Jackson, Productnieuws met Gretsch USA Standard, Tune-bot en Meinl Benny Greb nieuws, Notenbalkentip, Lief & Leed en Kort Nieuws


Schack [ en verder pagina 81 ]

De column van Michael Schack


Agenda [ en verder pagina 82 ]


Slagwerkkrant Service Station [ en verder pagina 86 ]

Met Events, Slagwerkwereld Digitaal en Colofon


De Vissie van Herr Doktor Fisch [ en verder pagina 97 ]

Cartooncolumn door Kim Weemhoff en Freek Kroon. Herr Doktor Fisch levert commentaar op historische en hysterische momenten uit de drumgeschiedenis. In deze aflevering: Rock ’n’ roll-icoon Keith Moon


zoeken
zoeken