De Beenhouwerij
Video bij Event-aankondiging in Slagwerkkrant 174
Slagwerkkrant Plus 22-02-2013 14:02
In het interview in Slagwerkkrant 171 (september-oktober 2012) vertellen meesterbeenhouwers Gerrit De Cock en Reinert D’Haene over 15 jaar Beenhouwerij en over hun ‘best tof!’-show 'Binnen Zonder Kloppen'. Hier op Slagwerkkrant Plus zie je een video met de trailer van deze vrolijke compilatievoorstelling.

 

 

Binnen Zonder Kloppen is een compilatie van de leukste sketches uit 15 jaar Beenhouwerij. Van deze voorstelling, en ook van die daarvoor (Tok Tok uit 2008), deden wij in Slagwerkkrant al verslag. Hieronder herhalen we nog even kort wat fragmenten van die recensies.

Over Binnen Zonder Kloppen (Fulcotheater, IJsselstein, 25 februari 2012
... De shows die De Beenhouwerij in de Nederlandse theaters neerzet, zijn spannend, humoristisch en spectaculair. In IJsselstein slaagde het Vlaamse duo erin om sommige mensen in het publiek letterlijk dubbel te laten liggen van de pret. Dan doe je toch iets goed, nietwaar? Ze hebben bijvoorbeeld met zijn tweeën één T-shirt aan en zitten zo achter één klein drumstel. Samen gebruiken ze vier ledematen en gaan een lekkere groove slaan, paar breaks erbij; het ziet er koddig uit. Op het beeldscherm boven hen rammen een vette kip en een adhd-haantje in 3D-animatie elkaar met bokshandschoenen voor de kop op het ritme dat je speelt. Inderdaad, veel meliger kan het niet. (Mark van Schaick)

 

Over Tok Tok (Theater aan de Schie, Schiedam, 19 januari 2008)
…Dit ‘Humoristische Percussiespektakel’ verdient volle zalen. De voorstelling van De Beenhouwerij heeft een geheel eigen, absurd komische sfeer. Denk aan een combinatie tussen Herenleed en Kamagurka zonder woorden, maar met trommels en gemimede instrumenten. (…) Hoogtepunten van de show zijn de momenten dat Beenhouwers Gerrit De Cock en Reinert D’Haene in directe interactie met de animaties op het scherm een pingpongwedstrijd houden met een ei, of een ritmisch duel uitvechten met een nukkige eland. En hoe zit het met het trommelen dan? Dat is dik in orde, maar de handigheid van de Belgen met hun instrumenten is haast terloops en speelt nergens de hoofdrol. (Bouke Bijlsma)

Theatertour De Beenhouwerij - Binnen Zonder Kloppen
• 1 maart: Felix Shiecentrum, Hoeilaart
• 2 maart: Theater ’t Voorhuys, Emmeloord
• 3 maart: Theater de Meervaart, Amsterdam
• 7 maart: CC Lanaken
• 8 maart: CC Mortsel
• 14 maart: CC Lokeren

www.debeenhouwerij.be

 

 

 

drummer links