Op Je Oren Online
Audio bij de rubriek in Slagwerkkrant 171
Slagwerkkrant Plus 16-08-2012 11:20
In de rubriek Op Je Oren van Slagwerkkrant 171 (september-oktober 2012) draaiden we voor de geblinddoekte panelleden het album 'ALT' van het Britse gezelschap Van Der Graaf Generator met drummer Guy Evans (1947). Nooit eerder waren drie geblinddoekte luisteraars zo eensgezind. Hieronder een samenvatting van de reacties; in het magazine lees je de complete commentaren. Beluister de tracks hieronder bij Gevonden Releases.

 

Michael Schack
Is dit nu allemaal zo bedoeld of moet het voor ‘puur toeval’ doorgaan. Mij is het in ieder geval te saai. En als het dan eens een paar maten begint te draaien, swingt het niet. Misschien moet ik maar eens richting coffeeshop om er een beetje beter ‘in’ te kunnen komen. Onder het motto ‘ik neem wat live-improvisaties op met een redelijk klinkende dictafoon en compenseer het met wat achterstevoren klinkende soundscapes’, is de missie honderd procent geslaagd. Slaap wel. :-)

 

Erk Willemsen
Waarom wordt dit uitgebracht? Het lijkt een doelloze sessie, met drumspel dat qua timing en groove veel te wensen overlaat en angstig gedateerd klinkt. Een strenge drumleraar zou eens aan de slag moeten met de versnellingen in de fills, om maar het ergste bij de kop te pakken. Ik zie een stijve hark voor me die bepaald nog niet lang speelt. Hij neemt in elke track het voortouw en is dus onmiskenbaar de leider van deze band, maar zijn ‘grote’ sound doet bij mij geen enkele bel rinkelen.

Kim Weemhoff
Het begint rustiek sfeervol met vogeltjes en wat fraai opgenomen flatride-spel, gevolgd door udu-fills. De nieuwe Gurtu? Daar is ’t toch te eenvoudig (op een verkeerde manier) voor. Dan hoor ik een Jack DeJohnette-achtige rockfeel, maar met een vreselijk drumgeluid, en te lullig gespeeld om DeJohnette te kunnen zijn. Verder nog wat drumbeats en fills die klinken alsof een rockdrummer die echt aan zijn pensioen toe is jarenzeventigfusion probeert te spelen. Het zijn niet eens beroerde musici, maar het is zo ongeïnspireerd en niet boeiend.

drummer links