Drumboeken Top 60 - Videoserie deel 9 - (Dubbele) bassdrum
Mark Eeftens presenteert: Ik heb al een boek! - de zap-video's
Slagwerkkrant Plus 12-12-2018 18:39
Naast alle online lessen, video's, workshops en andere interactieve mogelijkheden is het goede ouwe drumboek nog altijd een geliefde manier om te leren drummen. Of je nu thuis aan autodidacteren bent of gewoon drumlessen volgt; een goed geschreven drummethode is goud waard. Slagwerkredacteur, transcriptiekoning en zeer gewaardeerd drumdocent Mark Eeftens weet er alles van, en geeft in 10 delen zapvideo's een overzicht van zijn Drumboeken Top 60, waarbij je vanzelfsprekend nog een schat aan tips en trucs voorbij ziet komen om beter te leren drummen! In Slagwerkkrant 209 (januari-februari 2019) vind je het bijbehorende hoofdartikel (release 13 december 2018!) IN DIT DEEL 9 VAN DE SERIE ZAP-VIDEO'S KOMEN DE BESTE BOEKEN AAN BOD WAARMEE JE BASSDRUMTECHNIEK EN GOED DUBBELE BASSDRUM LEERT SPELEN.

door Mark Eeftens 

In mijn meer dan 15 jaar als Slagwerkkrantredacteur en drumleraar kwamen alle belangrijke drumboeken wel zo’n beetje voorbij. Ik had er daarvóór al veel en het werden er alleen maar meer; veel meer. In deze serie kijken we naar mijn favorieten en natuurlijk naar de boeken die in de internationale drumwereld belangrijk worden geacht: de classics en de must-haves. De lijst is ingedeeld in 10 hoofdgroepen maar er zijn vele andere indelingen denkbaar. Zodra je een lijst maakt is hij incompleet en arbitrair. Er zijn nog vele andere boeken die absoluut een plekje verdienen maar met deze bloemlezing uit de slagwerkliteratuur kom je een heel eind. Op de DrumDrieDaagse 2018 ging ik in een knotsgekke zap-les met 200 kilometer per uur door de lijst, per boek uitleggend en voorspelend hoe het werkt. Dat doen we in deze videoserie en in het artikel in Slagwerkkrant 209, jan-feb 2019 nog eens dunnetjes over. De cursief gedrukte titels zou ik samen met mijn Tama Star set meenemen naar een onbewoond eiland…

Inleiding op de videoserie

Drumboeken Top 60 - Videoserie deel 9

(DUBBELE) BASSDRUM zap-video

Voor beter voetenwerk heb je eigenlijk niet zoveel nodig. Met een paar boeken en wat goede instructie over voettechniek kom je heel ver. Check sowieso de dvd van Jojo Mayer over voettechniek: net zo goed en grondig als zijn andere parel over handtechniek. Niet genoemd maar wel lekker zijn hier de boeken die zich specifiek op de dubbele hihat (Chad Wackerman) en de hihat(voet) richten zoals Hihat Integration van Jan Prins. Of noemde ik ze nou tóch…?

 

  1. Bassdrum Control (Colin Bailey)

Als je dit boek doorwerkt met bekende technieken als heel-up, heel-down, up/down, constant release en swivel motion train je je voetenwerk tot in de perfectie. Het begint met wat oefeningen voor alleen je bass (trap mee met die hihat!) en gaat daarna een steeds toenemend aantal bassdrumnoten verwerken in handpatronen, waar je ook weer hihat en/of ride bij kunt spelen. Werk het door en aan het eind doet je voet het gewoon.

 

  1. The Encyclopedia Of Double Bass (Bobby Rondinelli & Michael Lauren)

Als je je dubbelpedaal goed wilt leren gebruiken en je voettechniek is op zich oké, dan kun je met dit boek zorgen dat je alles kunt spelen wat je wilt op je bassdrum(s).

 

 

 

  1. Double Pedal Gold (Joe Morton)

Eigenlijk heb je aan bovenstaande twee boeken genoeg, maar dit boek met de lelijke gouden cover graaft toch nog een stukje dieper dan z’n voorgangers en heeft net wat meer spannende ideeën voor dubbele bass. Hoort er dus toch bij.
Bekijk ook de andere 9 delen in deze videoserie!  

Drumboeken Top 60 - Videoserie deel 1
TECHNIEK - klik hier

Drumboeken Top 60 - Videoserie deel 2
JAZZ - klik hier

Drumboeken Top 60 - Videoserie deel 3
GROOVE - klik hier

Drumboeken Top 60 - Videoserie deel 4
WORLD-RITMES - klik hier

Drumboeken Top 60 - Videoserie deel 5
FILLS EN SOLO’S - klik hier

Drumboeken Top 60 - Videoserie deel 6
COORDINATIE - klik hier

Drumboeken Top 60 - Videoserie deel 7
TOTAALMETHODES - klik hier

Drumboeken Top 60 - Videoserie deel 8
PLAY-ALONGS - klik hier

Drumboeken Top 60 - Videoserie deel 9
(DUBBELE) BASSDRUM - klik hier

Drumboeken Top 60 - Videoserie deel 10
SPECIALS - klik hier

Drumboeken Top 60 - De complete zapvideoserie!
Alle 10 delen op rij! - klik hier

Abonneer je op ons YouTube-kanaal. Ook daar kan je alle tien de videodelen bekijken en krijg je meldingen als we nieuwe video's online zetten! Klik hier.