U Vraagt Wij Spelen 106 - Rudemonen V - video
Video bij de cursus in Slagwerkkrant 209
Slagwerkkrant Plus 13-12-2018 09:12
Met hun vaste cursus "U Vraagt Wij Spelen" in Slagwerkkrant 209 (januari-februari 2019) zijn Cesar Zuiderwijk en Olaf Fase aanbeland bij deel V van de serie "Rudemonen". Hier op Slagwerkkrant Plus kun je de traditionele voorspeel-video bekijken die Olaf Fase altijd maakt van alle oefeningen van de cursus.

 

Cesar en Olaf leggen uit:

Rudemonen is een verdraaiing van de term ‘rudiments’ oftewel de basis. De 40 officiële rudiments zijn verdeeld over vier hoofdgroepen: roffels, paradiddles, flams en drags. (...) Je kunt ook allerlei combinaties maken. Soms speel je zoiets intuïtief, zonder dat je precies weet wat je doet. Vertraag het dan tot je het patroon herkent, en voilà: het is geen demoon meer maar een Rudemoon.


Wij verdelen de rudiments tussen handen en voeten, en kijken hoe we ze kunnen inpassen in de hedendaagse drumstijlen. In deze aflevering passen we ze toe in verschillende groepjes en verdelen  ze vervolgens over de set. Lekker veel rollende sextolen hier! Om het nog eens extra moeilijk te maken hebben we ze zelfs in groepen van vijf geplaatst.

 

Olaf en Cesar

 

Bekijk hieronder de video waarin Olaf alle oefeningen voorspeelt

 

Bekijk de volledige cursus inclusief notenwerk in Slagwerkkrant 209 (januari-februari 2019)