Spelen met Dave Lombardo

Spelen met Dave Lombardo

video's bij de cursus van Mark Eeftens in Slagwerkkrant 236

Op zijn vaste cursuspagina in Slagwerkkrant 236 (juli-augustus 2023) gaat Mark Eeftens in de weer met de imponerende drumpartijen van Dave Lombardo. Aanleiding was de release van zijn recente soloalbu.....meer »»

Notentip van Mark Eeftens met Stormzy

Video's bij de transcriptie in Slagwerkkrant 236

In zijn Notentip voor Slagwerkkrant 236 (juli-augustus 2023) komt Mark Eeftens dit keer met een geprogrammeerde beat. Deze Britse hiphopbeat van Stormzy heeft een twist waar je als drummer ook kanten .....meer »»

Kobus Litjens - ‘Ik wil graag naar voren; dat is mijn natuur’

video's en extra's bij het interview in Slagwerkkrant 236

In Slagwerkkrant 236 (juli-augustus 2023) lees je een interview met Kobus Litjens. De jonge drummer uit Weert heeft al een indrukwekkende staat van dienst. Hij doorliep het ArtEZ Conservatorium in Ens.....meer »»

Release van de week: Donny McCaslin - I Want More (met Mark Guiliana)

Vandaag verschenen: 16 juni 2023

'De dingen worden behoorlijk anders als je in de wereld van David Bowie stapt', aldus Mark Guiliana in Slagwerkkrant, februari 2016, kort nadat Blackstar uitkwam en Bowie overleed. Bowie bezocht een j.....meer »»

Release van de week: Foo Fighters - But Here We Are

Vandaag verschenen: 2 juni 2023

'But Here We Are' is het eerste Foo-Fighters album sinds de volkomen onverwachte dood van drummer Taylor Hawkins. Dat zou een donkere schaduw over het album kunnen werpen, maar het album klinkt juist .....meer »»

Nieuw wereldrecord DeWolff

Snelste tijd van opnamen tot release vinyl

DeWolff heeft een nieuw wereldrecord op zijn naam staan. Het rocktrio nam op 1 juni het nummer 'Rosita' op, waarna er direct 500 exemplaren van geperst werden en naar Haarlemse platenzaken North End e.....meer »»

Pearl steekt alle toplijnen in het nieuw

Nieuwe Masters en Reference

Pearl liet vanmiddag om 12.00 een klein bommetje vallen met het nieuws dat álle toplijnen in het nieuw worden gestoken. Het high-end drumsysteem wordt geherstructureerd in vier vernieuwde series: Mas.....meer »»

Ableton lanceert vandaag een nieuwe Push - standalone!

Push 3 is er vanaf vandaag in twee versies

We hebben er even op moeten wachten, maar hij is er nu toch echt: Push 3 van Ableton. We gaan uiteraard nog met een testexemplaar aan de gang, maar we hebben wel al een uitgebreide presentatie gehad. .....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken