Pearl steekt alle toplijnen in het nieuw

Nieuwe Masters en Reference

Merknieuws 25-05-2023 12:56

Pearl liet vanmiddag om 12.00 een klein bommetje vallen met het nieuws dat álle toplijnen in het nieuw worden gestoken. Het high-end drumsysteem wordt geherstructureerd in vier vernieuwde series: Masters Maple Gum, Masters Maple, Masters Maple Pure en Reference One. Pearl gaf afgelopen week tijdens een speciaal event al een kijkje in de keuken en Slagwerkkrant was er bij.

'High End Reimagined' - Onder die noemer nam Pearl de afgelopen twee jaar het hele topaanbod onder de loep, en daarbij werd helemaal niets achterwege gelaten.

Hardware
Op hardwaregebied hebben alle toplijnen twee nieuwe opvallende features die beide met de tomophanging van doen hebben. Allereerst is er een nieuwe versie van de optimount beugel die nu het R2 Air suspension system heet. De beugel is aanzienlijk groter en pakt nu zowel de bovenkant als de onderkant van de ketel bij vier spanbokken vast. Daarmee zorgt Pearl dat de toms veel stabieler hangen en dat de beugel veel minder druk op de ketel uitoefent. Dat zorgt volgens Pearl voor een 30% betere resonantie. Dankzij de slimme vormgeving van de beugel ziet hij er ook nog eens veel subtieler uit dan de laatste twee versies van de Optimount. 

Gyrolock L
En dan misschien wel het opvallendste nieuws: Pearl geeft na 77 jaar een andere optie dan de standaard 7/8" tomarm. De nieuwe Gyrolock L is een combinatie van een L-arm en het Gyrolock systeem dat je van de gewone armen kent. Dat geeft je een L-arm met meer verstelmogelijkheden dan een kogelgewricht. 

Reference One
Dan naar de verschillende series, want daar is ook het nodige samengevoegd. Allereerst de Reference One, die feitelijk een combinatie is geworden van de ketels uit de Reference Pure reeks en de hardware uit de gewone Reference. Dunnere ketels en gegoten spanranden dus. Daarnaast hebben de drums de kleine STL-spanbokken zorgen er voor dat je meer van de ketel ziet dan ooit tevoren. Wij maakten van de gelegenheid gebruik om de nieuwe Reference meteen mee te nemen voor een test, dus die lees je al in de komende Slagwerkkrant. 

Masters
De overige drie sets zijn alledrie Masters, en daarbij heb je keuze uit drie smaken. Alle sets hebben gegoten spanranden en de klassieke Masters spanbokken. De Masters Maple Gum heeft zeslaags ketels bestaand uit 4 lagen esdoorn en twee lagen gumwood. De Masters Maple is de 7,5mm dikke esdoorn ketel die je al jaren van Pearl kent. De Masters Maple Pure is de originele dunne Masters ketel van 5mm esdoorn met verstevigingsranden.

Demon XR
Alsof dit allemaal nog niet genoeg was introduceerde Pearl ook nog een nieuw top-of-the-line direct drive bassdrumpedaal. De Demon XR werd ontwikkeld in samenwerking met George Kollias. Het pedaal heeft een simpele direct-drive overbrenging, een speciaal gevormd voetblad en wordt geleverd met twee verschillende veren: een standaard model en een extra zwaar model. Het hele ontwerp van dit pedaal draait maar om één ding: extreme snelheid.

Dennis Chambers snaredrum
Als afsluiter nog het nieuws dat Dennis Chambers een nieuwe signature snaredrum heeft. Zijn derde signature model is een combinatie van de twee eerdere: de esdoorn ketel van het origineel en de opvallende combinatie van 10 spanbokken boven en 8 onder van het tweede model. Daarnaast heeft de nieuwe snaredrum nu het snarenmechaniek dat ook op de Symphonic snaredrums zit en waarmee je drie losse snaredrummatjes kunt bedienen.  

zoeken
zoeken