Nieuw wereldrecord DeWolff

Snelste tijd van opnamen tot release vinyl

Muzieknieuws 01-06-2023 20:20

DeWolff heeft een nieuw wereldrecord op zijn naam staan. Het rocktrio nam op 1 juni het nummer 'Rosita' op, waarna er direct 500 exemplaren van geperst werden en naar Haarlemse platenzaken North End en Sounds gebracht werden. En dat alles in minder dan 3 uur!

Het oude record was in handen van Jack White. Op 19 april 2014 nam hij een versie van zijn nummer Lazaretto, liet hij het direct op 7" vinyl persen en bracht hij het meteen uit. Daar had hij destijds 3 uur, 55 minuten en 21 seconden voor nodig. Dat DeWolff dit record vermorzeld heeft is niet te sterk uitgedrukt; het Limburgse trio had voor hun 12" vinyl slechts 2 uur, 59 minuten en 28 seconden nodig. Des te indrukwekkender als je je bedenkt dat Rosita maar liefst 21 minuten duurt; Lazaretto is slechts drieënhalve minuut lang.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de recordpoging op de meest recente Record Store Day gedaan zou worden. Uiteindelijk is er gekozen voor de dag waarop de Haarlemse vinylperserij Record Industry - daarvoor Artone en CBS - 25 jaar geleden zijn deuren opende. De opname vond plaats in de Artone Studio, die nog altijd bij de perserij hoort. Aanvankelijk was het plan om 300 exemplaren van de 12" te drukken, maar er bleek zoveel vraag naar te zijn dat de oplage naar 500 verhoogd werd.

Na ongeveer 2 uur was het vinyl geperst en signeerden zanger/gitarist Pablo van de Poel, toetsenist Robin Piso en drummer Luka van de Poel de platen. Vervolgens werden ze per fietskoerier naar de platenzaken North End en Sounds gebracht. Allemaal onder de drie uur. Heb je de recordpoging van de band gemist? Niet getreurd: na het weekend zal Rosita beschikbaar zijn via alle goede platenzaken.

zoeken
zoeken