Video-interview Femke Krone
Een volle percussiedag tijdens Votown All Stars 2011
On Stage 24-08-2011 08:44
Femke Krone mag wel het vrouwelijke gezicht van percussie spelend Nederland genoemd worden. Ze speelt al bijna 20 jaar met veel grote namen, binnen en buiten de landsgrenzen. In januari vertrok ze met lege handen naar de NAMM-show in Los Angeles en kwam terug met een daar ingespeelde cd, endorsements van Remo en Stagg, en tekende dit jaar een contract met Istanbul Agop. Tijdens het Volendamse evenement Votown All Stars stond ze op het podium met Nick & Simon, Monique Smit en afsluiter Jan Smit. We volgenden Femke deze dag tijdens werk en pauzes met foto en video. Hieronder de weergave van een volle werkdag van een hard werkende muzikante.

Femke begon met drummen toen ze vier was. Blijkbaar had ze een drumstel voor haar verjaardag gevraagd. In de video's vertelt Femke alles over haar carrière, haar spullen en de opnames die ze in LA onverhoeds mocht inspelen naast P!nk-drummer Mark Schulman. Maar ook over haar percussiefilosofie, Han Wouters - haar favoriete drummer én Martin Verdonk, die haar trigger was om professioneel muzikant te worden.

Om maar wat namen te noemen; Femke speelt en speelde onder andere met: Rene Froger, Eveline Carels, Ruth Jaccot, Frans Bauer, Jim Bakkum, Dewi Pechler, Esmee Denters en stond ze onlangs nog met Ivo Niehe in Parijs. Daarnaast geeft ze veel workshops en deelt ze regelmatig het podium met DJ's.

Veel hoogtepunten dus, waaronder een intiem voorprogramma met Jim Bakkum voor Enrique Iglesias in Ahoy'. Maar Femke wil meer. Het liefst nog groter dan de zalen en stadions waar ze al gestaan heeft. Tijdens het concert van Racoon, je hoort hen op de achtergrond, spraken we uitgebreid over haar werk van vroeger, nu en in de toekomst. Bekijk het uitgebreide interview met een gedreven percussioniste die overal voor open staat.

De video's

 1. 'Meet Femke Krone'
 2. over Votown All Stars
 3. over haar werk voor Jan Smit en hoe ze zich voorbereidt voor het Votown festival
 4. Femke's spullen en endorsements
 5. Voorkeuren voor instrumenten
 6. Femke's carrière - deel 1
 7. Femke's carrière - deel 2
 8. De liefde voor percussie + video sound check Nick & Simon
 9. Het moeilijkste ooit gespeeld...
 10. Los Angeles highlights
 11. Toekomstplannen & tips

video player

Femke Krone speelt

 • Remo percussie en vellen
 • Instanbul Agop cymbals
 • Qsticks
 • En vervoert al haar spullen in Stagg cases

Meer foto's van Femke

drummer links